RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Новият концесионер на плажа в Пещера вложи над 300 хиляди лева и отвори двата басейна, ще има и детски център
Пещера

Плажът в Пещера вече работи, след като през октомври миналата година беше одобрен концесионерът на общинския плувен комплекс. До процедурата се стигна, след като предишният концесионер се отказа, което остави плажа затворен за няколко години. Днес са ремонтирани двата басейна, площите около тях, сградният фонд, предстои да бъде отворен детски център. Всичко това е в изпълнение на концесионните условия, според които за период от 3 години концесионерът трябва да инвестира в обекта 250 000 лв., да разкрие 9 работни места, да функционират плувен басейн за възрастни, детски плувен басейн, плаж, детски център и обществено хранене.


Много преди да е изтекъл този срок в обновяването на мястото са вложени над 300 000 лв., сподели концесионерът Стоян Аргиров. “Все още имаме много работа, догодина мястото ще е още по-различно, по-хубаво. Щастлив съм, че имам възможност да инвестирам в родния си град и да направя нещо хубаво за моите съграждани. Това, че комплексът стоеше затворен, а пещерци трябваше да ходят на плаж в други населени места, не беше добре за всички ни“, споделя Аргиров. Той заедно с кмета на Община Пещера Николай Зайчев прерязаха лентата на обновения комплекс.

„Доволен съм, че имахме възможност да изведем процедурата по концесията до край, защото градът ни има нужда от работещ плаж. Мястото изглежда променено, много подобрено, ще има още инвестиции и увеличаване на услугите. Разбира се, всичко това е свързано и с разкриването на нови работни места“, каза при откриването градоначалникът.

Освен определения размер на инвестицията,  цената на концесията, с гратисен период от 5 години, е 186 000 лева без ДДС, тя се заплаща чрез годишни вноски, всяка под формата на годишно концесионно възнаграждение, платимо по сметка на Община Пещера.
Срокът на концесията е 35 години.
Пещера






Тази страница е видяна: 3317

 Публикувано от: pamedia на сряда 15 август 2018 - 13:41:09

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Търговете за двата басейна ще се проведат на 20 септември
И двата басейна в Стрелча работят с пълен капацитет
Сегашният наемател взима двата градски басейна на първоначална тръжна цена
Община Пещера ще дари 25 хиляди лева за вътрешен ремонт на сградата на РУ на МВР – Пещера
26 хиляди семейства получават детски помощи за 39 хиляди деца
Концесионерът на градския плаж в Пещера ще плаща годишно по 6 хиляди лева
В Пазарджик отвори врати Център за арт терапия
Населението в градовете от област Пазарджик падна под 165 хиляди, а в областния център - под 70 хиляди души (актуализирана)
РИОСВ Пазарджик ще санкционира с общо 12 хиляди лева „Биовет”АД, „ВКС” Пещера и „ВиК” Батак за измрялата риба в Стара река
Във Велинград отвори врати център за психологическа, логопедична и педагогическа подкрепа „Заедно напред“



Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5573 сек., 0.4772 от тях за заявки.