pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Телефонните измамници включиха в манипулациите си и близък до 112 телефонен номер
pamedia , четвъртък 16 август 2018 - 14:41:46 // коментари: 0

Пазарджик

Криминалистите сигнализират за зачестяване случаите на телефонни измами в областта. Вчера измамниците са звънели на жители на Панагюрище, днес са установени три опита за телефонни измами във Велинград.

Използва се класическата схема, позната на разследващите. Обажда се мъж на стационарен телефон и се представя за полицай. Той обяснява на потенциалната си жертва , че разполага със списък, който и телефонните измамници притежавали, а в този списък фигурирал адреса и телефона на възрастния човек отсреща. В хода на разговора мнимият полицай обаче обяснява, че ще предприемат мерки и телефонните измамници ще бъдат заловени. За целта обаче било необходимо да се предостави на полицията каквато парична сума или ценности притежава възрастният човек. Те щели да се използват са "стръв" на измамниците, а след залавянето на престъпниците ще им бъде възстановена обратно. За да изглеждат още по убедителни, те казват на жертвата да позвъни на телефон 09 112, за да се убеди, че наистина това са хора от полицията. Измамниците обаче не затварят линията отсреща и така разговорът продължава отново с тях без пенсионерът отсреща да знае това.

От полицията апелират към гражданите да не се доверяват на обаждания на непознати независимо за какви се представят. Да не предоставят пари, ценни предмети и вещи за нуждите на когото и да било. Ако има подобни обаждания, нека се свържат със свои близки, роднини или съседи. Ако това е невъзможно нека се обадят на телефон 112 или на кварталния полицай. Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 8110Време за изпълнение: 0.4140 сек., 0.3464 от тях за заявки.