RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Гл. изпълнителен директор на „Аурубис“ и членове на Надзорния съвет на компанията посетиха „Асарел-Медет“АД
 Асарел
Делегация от централата на една от най-големите металургични компании в света - „Аурубис“, посети вчера „Асарел-Медет“АД.
Гостите, водени от Юрген Шахлер – главен изпълнителен директор на групата „Аурубис“, членoвете на Надзорния съвет на групата „Аурубис“ – д-р Карл-Фридрих Якоб, Ренате Холд-Йълмаз, Ян Колце, Щефан Шмит, д-р Елке Лосен, Мелф Сингер и Тим Курт – изпълнителен директор на „Аурубис България“, проведоха работна среща с ръководството на компанията. Председателят на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“АД Димитър Цоцорков представи проектите на дружеството за дългосрочно устойчиво развитие и инвестициите в модерна техника, нови технологии, опазване на околната среда и безопасност на труда за над 1,2 млрд. лева от 1999 до 2017 г.
„Партньорството ни с „Аурубис България“ в Пирдоп може да бъде за пример на останалите компании в бранша. Уверен съм, че и занапред конструктивното ни сътрудничество ще продължи и заедно ще работим за повишаване конкурентоспособността на минерално-суровинната индустрия на България и благоденствието на района на Средногорието“, каза Димитър Цоцорков, председател на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“АД.
Гостите разгледаха фирмената експозиция за историята на компанията и атрактивната сбирка на стари минни машини, след което посетиха диспечерната на рудник „Асарел“ и обновената първа секция в обогатителна фабрика „Асарел“. Директор „Производствено-технически дейности“ в дружеството инж. Иван Чолаков ги запозна със системата за автоматизирано управление на рудничния транспорт, циклично-поточните технологични линии за руда и откривка, процесите на флотация и обогатяване на рудата, рекултивацията на минни терени и развитието на биоземеделие в близост до компанията. Директор „Инвестиционни проекти и развитие“ инж. Ивайло Василев представи пред гостите част от проектите за дългосрочно развитие на компанията и модернизация на производството.
В края на посещението гостите от „Аурубис“ изразиха възхищение от видяното, като споделиха, че в „Асарел-Медет“АД оборудването и технологиите са на световно ниво.

АсарелАсарел
Тази страница е видяна: 6814

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 13 септември 2018 - 10:18:53

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Димитър Цоцорков е избран за председател на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“АД
След тежка битка с най-коварната болест почина председателят на Надзорния съвет на "Асарел- Медет" проф. д-р Лъчезар Цоцорков
„Асарел-Медет“АД с подарък за ветераните от компанията
Топ мениджъри от „Сименс” посетиха „Асарел-Медет” АД и Панагюрище
21 представители на водещи британски компании посетиха „Асарел-Медет“ АД
Ден на отворените врати в дружеството - 40 осмокласници посетиха „Асарел-Медет“ АД
Над 150 деца посетиха „Асарел-Медет“АД по случай Европейския ден на минералите
200 работници и специалисти на „Асарел-Медет“ - с награди за принос към компанията, над 5000 се очакват на празника в събота
28 деца посетиха „Асарел-Медет“ АД по проекта „Гордея се с труда на моите родители“
От „Асарел-Медет“ гарантират пълна прозрачност на проучванията. Интересът на компанията е само към медно-порфирни руди в „Коминско чукарче“Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5892 сек., 0.5096 от тях за заявки.