pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Общинският съветник Благо Солов пита директора на ОДМВР защо „паякът“ в Пазарджик не спазва Закона за движение по пътищата
pamedia , сряда 26 септември 2018 - 15:53:23 // коментари: 0

Паяк

Общинският съветник Благо Солов отправи официално питане до директора на Областната дирекция на МВР в Пазарджик относно репатриращите автомобили на „Контур – 7“, които са обслужват дейността на „Синята зона“ в Пазарджик.


bl_solov2016.jpgБлаго Солов е получил редица запитвания от граждани, а се позовава и на собствени наблюдения за това, че при осъществяване на дейността си колите на „Контур-7“ нарушават Закона за движение по пътищата. Репатриращите автомобили влизат в забранени улици, пресичат непрекъсната линия, движат се и спират в насрещното платно, с дейността си затрудняват движението на останалите участници и са предпоставка за ПТП-та, пише в писмото си Благо Солов.

Автомобилите на „Контур-7“ не са със специален режим на движение и би трябвало да спазват всички правила, които важат и за останалите участници в движението. В тази връзка общинският съветник пита директора на ОДМВР дали фирмата, обслужваща Синята зона в Пазарджик, се ползва с някакво „регламентирано или нереграментирано привилегировано отношение от страна на контролните органи и на какво основание“, както и има ли до момента констатирани нарушения и наложени санкции за нарушения по Закона за движение по пътищата. 


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 11122Време за изпълнение: 0.4780 сек., 0.4028 от тях за заявки.