pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Жителите на Бяга искат три "легнали полицаи" на републиканския път през селото
pamedia , сряда 10 октомври 2018 - 17:28:55 // коментари: 0

  
Бяга
Искане за изграждане на три изкуствени неравности на Републиканския път III-375, преминаващ през Бяга, връчиха група жители на селото и кметът Боряна Кънева на областния управител Стефан Мирев
 На обособените пешеходни пътеки преминаването е почти невъзможно и зачестяват случаите на предпоставки за ПТП. В близост до посочения път се намират училището и детската градина. Искането е подкрепено с подписка на жителите на с. Бяга. Две стационарни камери и светеща сигнализация ще бъдат поставени на въпросните пешеходни пътеки, докато тече процедурата по изготвянето на проект и изграждането на неравностите съгласно нормативните изисквания. Това каза по време на срещата кметът на община Брацигово Петко Петков. Стефан Мирев ще настоява пред АПИ да бъде почистен и укрепен участъкът от републиканския път III – 377 Брацигово-Равногор. Въпросът бе поставен по време на изнесената приемна на областния управител в Брацигово от кмета на с. Равногор Нейчо Коланев. Пътят е планински с многобройни завои на 1350м. надморска височина. На този етап община Брацигово ще финансира ремонтирането на малък участък от този път, по който има пропадане и се намира в границите на град Брацигово.
Жителите на град Брацигово и с. Исперихово изразиха  недоволството си пред областния управител срещу шумните ромски сватби през целия летен сезон и неспазването на общинската наредба. Въпросът ще бъде отнесен до ръководството на ОДМВР Пазарджик.
По настояване на животновъдите от с. Исперихово ще бъде проведена и специална информационна среща от Областна дирекция „Земеделие“ във връзка с предстоящите търгове за отдаване под наем на мери и пасища. В Исперихово има над 1300 овце и земите за паша са крайно недостатъчни.
     В  изнесената приемна на областния управител в община Брацигово участваха директорът на ОД "Земеделие" Стоян Траянов, инж. Димитрия Кафеджиева от Областно пътно управление Пазарджик и експерти от Областна администрация Пазарджик.

Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 1107Време за изпълнение: 0.3627 сек., 0.2877 от тях за заявки.