RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
В Сърница поискаха от областния управител спешен ремонт на републиканския път до Велинград
Сърница

Областният управител Стефан Мирев проведе заседание на Областния съвет за развитие в община Сърница. Участие взеха кметове на общини, председатели и представители на общински съвети от региона, представители на работодателски организации, на синдикатите, ръководители на държавни институции. Домакин на събитието бе кметът на община Сърница Неби Бозов, който представи пред членовете на Съвета два важни въпроса за развитието на Сърница и региона – спешен ремонт на републиканския път Велинград - Сърница и създаването на ВиК Асоциация между Община Велинград и Община Сърница.
Сърница

Членовете на Съвета подкрепиха направените предложения за промени в Закона за регионално развитие с изключение на заложеното отпадане на стратегическите документи за регионално и пространствено развитие на ниво 3 (област) и отпадането на Областния съвет за развитие, като орган за управление на регионалното развитие на ниво 3 (област). Решението ще се изпрати на МРРБ в рамките на обществените консултации по проекта за изменение на закона.

Директорът на Областно пътно управление инж. Мая Шимбова запозна членовете на Съвета с предприетите действия от страна на АПИ за привеждане на изкуствените неравности и пешеходните пътеки в съответствие с нормативните изисквания. Премахнати и демаркирани са всички пешеходни пътеки и изкуствени неравности по републиканската пътна мрежа, които не са съобразени с действащото законодателство.. Възстановени са пешеходните пътеки, които са част от организацията на движението в съответствие с наредбата за хоризонтална маркировка. Нови изкуствени неравности по пътното платно ще се изграждат след подадено искане на общините до Областно пътно управление, протокол от становище на междуведомствена комисия и съгласуване с органите на сектор „Пътна полиция“. 

Началникът на отдел „Охранителна полиция“ при ОД на МВР Пазарджик, Иван Дончев представи основните акценти в съвместната дейност на органите на МВР и общините за опазване на обществения ред и сигурността на гражданите в област Пазарджик. Комисар Дончев запозна членовете на Съвет с пътно-транспортната обстановка на територията на ОДМВР Пазарджик към 30.09.2018г. 597 са ПТП-та за първите девет месеца на 2018г., от тях 203 са тежки с 9 загинали и 264 ранени участници в движението. Общият брой на ПТП-та настъпили през 2018г. е с 114 бр. по-малко в сравнение със същият период на 2017г.За отчетния период органите на сектор „Пътна полиция“ са издали17924 ел. фиша.
Представители на „Vivacom“ презентираха възможностите за Видеонаблюдение и решения в сферата на сигурността, базирани на прилагане на изкуствен интелект. Решения за наблюдение на околната среда и превенция на последствията от природни бедствия.






Тази страница е видяна: 3028

 Публикувано от: pamedia на петък 19 октомври 2018 - 17:53:19

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
В жалба до Областния управител общински съветници от Пазарджик поискаха той да спре решението за актуализацията на бюджета
400 хиляди лева за частичен ремонт на пътя Велинград-Сърница
Кметът на Стрелча поиска от областния управител да се прехвърли собствеността на почивната станция на МВР и да се направи цялостен ремонт на пътя Блатница-Стрелча
Църквата „Свети Теодор Тирон“ в Радилово се готви за 200-годишен юбилей, нужни са средства за спешен ремонт
Жители на Говедаре поискаха от областния мост над Марица
Жители на село Варвара поискаха съдействието на Десислава Костадинова за ремонт на читалището
Жителите на Стрелча поискаха ремонт на пътя до Пазарджик, областният ще настоява пред АПИ
Ремонт на електропровод ще предизвика смущения в електроснабдяването в Сърница
Избранниците на Сърница се заклеха пред областния, не можаха да си изберат председател на ОбС
Започват срещите на Областния управител по места



Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.4491 сек., 0.3683 от тях за заявки.