RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Откриване на обновената сграда на Общинска администрация – Пещера и новосъздадения Център за административно обслужване
Пещера
Кметът на Община Пещера Николай Зайчев, председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и народният представител Десислава Костадинова официално откриха обновената сграда на Общинска администрация Пещера и новосъздаденият Център за административно обслужване. Преди да отрежат лентата водосвет за здраве и благополучие отслужиха архиерейският наместник на Смолян архимандрит Висарион, архиерейският наместник на Пещера отец Любомир в съслужие с всички свещеници от пещерската епархия.


Кметът Николай Зайчев припомни, че сградата на Община Пещера бе реновирана по Оперативна програма „Региони в растеж“, по която бяха санирани общо 43 жилищни и още 3 обществени сгради - Ритуалната зала, Центъра за личностно развитие и сградата на МВР в Пещера.

Проектът за саниране на общинската администрация е на обща стойност 677 763 лв. Сградата е топлоизолирана, сменена е дограмата, подменен е покривът, изградена е климатична термопомпена инсталация.
Пещера

„Благодаря за подкрепата, която получаваме от държавата в лицето на г-н Цветан Цветанов и на г-н Бойко Борисов. Получили сме над 6 милиона лева допълнително финансиране. Това са средствата за ремонта на околовръстния път, за трите свлачища по пътя за Св.Константин, за моста в с.Капитан Димитриево“, допълни Зайчев.

Пред присъстващите градоначалникът сподели и историята по създаването на Центъра за административно обслужване. В него на едно място се предоставят най-масовите и най-важните административни услуги. Създадени са съвременни условия, както за служителите, така и за гражданите, които са изключително улеснени. За да го има този център, бяха заделени 200 000 лв. от облигационен заем, с който бяха обединени всички кредити от предишните мандати, без общината да се товари с допълнителни задължения. Още 214 000 лв. бяха предвидени от приватизацията за изчистването на превърнатите в складове помещение, ремонта и оборудването на Центъра.

Задоволството си от новия център изказа и Цветан Цветанов. „Днес имах възможността да разговарям с общинските съветници от местния парламент в Пещера и ги поздравих за това, че сред тях има единение и подкрепят инициативите на кмета Зайчев. Благодарих им, че работят заедно в интерес на гражданите, а не залагат на противопоставянето“, сподели Цветанов още пред събралите се хора по време на откриването.

„В бюджета на Община Пещера няма възможност да се заложат повече от 1 млн. лв. за реализирането на проекти. Благодарение обаче на съвместната работа на кмета, общинските съветници и администрацията, над 16 млн. лв. са влезли в общината по европейски програми и те са използвани за осъществяването на различни проекти“, обясни Цветанов.

Освен Цветан Цветанов и Десислава Костадинова, гости на днешното събитие бяха евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков, областният координатор на ГЕРБ-Пазарджик Найден Шопов, зам.-областният управител на Пазарджик Йордан Кожухаров, както и много жители и гости на общинския център.
Пещера


Тази страница е видяна: 7120

 Публикувано от: pamedia на вторник 30 октомври 2018 - 14:14:39

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Център за административно обслужване на гражданите заработи от днес в Община Пещера
В съда вече функционира център за обслужване на граждани. Община Пазарджик предостави безвъзмездно разрешение за строеж на нова сграда
В Пещера откриха обновената сграда на Общински детски комплекс
Десислава Костадинова направи подарък на полицаите от Пещера по повод обновената им сграда
Найден Шопов: Инвестициите в Пазарджик минават през административно обслужване, което трябва да е отворено за бизнеса
Цветан Цветанов идва в Пещера за откриването на санираната сграда на общинската администрация и спортна площадка в училище
Митрополит Николай ще освети обновената сграда на Архиерейството
В Механото очакват Министъра на образованието за откриването на обновената сграда
ВСС задели нужните 2,836 млн.лв. за сграда на съда в Пазарджик и за преустройство на съдебната сграда в Пещера
Сграда на „Артстрой инвест“ и арх. Валя Младенова стана сграда на годината и сграда на публикатаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5486 сек., 0.4647 от тях за заявки.