RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Велинградчани искат да бъде премахната табела с текст "Ели Дере" на река Чепинска до Варвара
  
Варвара
 На днешната изнесена приемна на областния управител Стефан Мирев във Велинград граждани поставиха въпроса за обезопасяване на третокласен път II-84, преминаващ по улица „Юндолска“ в града. Новите седем изкуствени неравности и 11  пешеходни пътеки ще бъдат поставени върху платното за движение. Община Велинград е първата в областта с одобрен и съгласуван проект за организация на движението пред Областно пътно управление Пазарджик. 

Кметът на Драгиново запозна областния управител с искането на местните жители, които стопанисват имоти, попадащи в горски и държавен поземлен фонд, да бъдат узаконени. През  март 2019г. се очаква да приключи процедурата по съгласуване на Общ устройствен план на Велинград и Драгиново.
Стефан Мирев ще подкрепи предложението на община Велинград до Министерство на отбраната, честването на връх Велийца да бъде включено в календара на събитията на Министерството на отбраната. Войнишкият паметник на родопския връх Велийца е издигнат в памет на българските 42 войници от 27 Чепински и 39 Пловдивски пехотни полкове, християни, евреи и мюсюлмани, загинали в първия дeн от Балканската война. Честването се отбелязва всяка година в началото на октомври. Организатори са Областната организация на СОСЗР, Областна администрация Пазарджик и Община Велинград. Има идея на мястото да бъде изграден параклис в памет на загиналите.
След сигнал в днешната приемна ще бъде извършена проверка на дейността на частна фирма, която се помещава в сградата на народно читалище „Виделина 1946" с. Грашево. Жители на Грашево алармират, че фирмата неправомерно стопанисва имот – публична общинска собственост.
Представено бе предложениеда  бъде променена табела с надпис река Ели Дере до моста над Чепинска река при село Варвара. Табелата е поставена след ремонта на републиканския път. Жители на Велинград смятат, че името на реката е изписано неправилно, тъй като след 1942 г. със Заповед на Министерство на народното просвещение тя е преименувана от Ели дере на Чепинска. Областна администрация Пазарджик и Областно пътно управление предстои да извършат проверка по подадения сигнал.Тази страница е видяна: 1669

 Публикувано от: pamedia на сряда 07 ноември 2018 - 18:12:13

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Започва обследване на проводимостта на река Чепинска
Наградиха пожарникарите, спасили групата от 10 деца, загубили се в коритото на Чепинска река
Областният издаде разрешение на строеж на временна жп варианта на мост над Чепинска река
Пожарникар пренесе на гръб 10 деца, загубили се в дерето на пълноводната река Чепинска
Венцислав Спасов е пожарникарят, пренесъл на ръце 10-те деца, загубили се в коритото на река Чепинска
Коритата на Чепинска, Стара река и Яденица ще бъдат почистени от растителност. Обявена е обществена поръчка
Съобщение на Община Пазарджик по проект за укрепване на речното корито на река Телки дере
Психично болна майка изхвърли 4-месечно бебе в река "Чепинска"
Защитна дига на река Тополница искат лесичовци
С над 1 милион лева ще бъде решен проблемът с Телки дереТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.3714 сек., 0.2935 от тях за заявки.