pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Днес почитаме св. Арахангел Михаил. Празник е и на българските полицаи.
pamedia , четвъртък 08 ноември 2018 - 12:04:12 // коментари: 0

Свети Арахангел Михаил

На Архангеловден християните почитат светите ангели и най-вече св. Архангел Михаил, който е смятан за вожд на небесните сили. Архангел Михаил е един от братята светци, на когото при подялбата на света се паднали мъртвите души. По тази причина той е възприеман като ангел на смъртта. Народът вярва, че когато умиращият се усмихва, Архангел Михаил му подава златна ябълка, ако обаче умира в конвулсии – ще изпие горчива чаша.


В деня на Свети Архангел Михаил - пазителят на реда и законността, своя професионален празник празнува българската полиция. В тази връзка Директорът на ОДМВР-Пазарджик старши комисар Йордан Рогачев отправи поздрав към служителите от структурите на дирекцията :


УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

      Имам честта и удоволствието от името на ръководството на ОДМВР-Пазарджик и лично от свое име да ви поздравя по случай професионалния празник на българската полиция 8-ми ноември „Архангеловден” !

      Убеден съм, че въпреки проблемите, несгодите, стреса и напрежението ще съумеете да запазите в себе си високия морал на българския полицай. Бъдете уверени, че няма по-голяма награда за нас от това да виждаме в очите на гражданите благодарност и признателност от професионално свършената работа !

      Благодаря ви за това, че всеки ден поставяте обществения интерес над личните си проблеми и съумявате да постигате успехи, с които всички ние да се гордеем !  

      Възползвайки се празничното настроение и пожелавам на всички вас, на вашите семейства и близки здраве, дълголетие и силен дух !

СТАРШИ КОМИСАР ЙОРДАН РОГАЧЕВ
ДИРЕКТОР НА ОДМВР-Пазарджик          На този ден имен ден празнуват Ангел, Ангелина, Лина, Михаил, Михайлина, Михаела, Мила, Милена, Рангел, Рафаил, Гавраил, Гаврил, Серафим, Райко, Рая, Радко, Райна, Радослав, Рада, Радостин, Радивой, Емилия, Емил, Райка, Райчин, Рачо, Пламен, Пламена, Огнян, Огняна, Милко, Милка, Михо, Геле, Ханка.


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 1390Време за изпълнение: 0.3820 сек., 0.3390 от тях за заявки.