pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Тортата цяла светна
pamedia , четвъртък 15 ноември 2018 - 15:27:49 // коментари: 0

  
Пазарджик
С монтирането на осветителни тела пред фасадата на театъра на практика завърши цялостната
реконструкция на осветлението на централния градски площад в Пазарджик, по-известен като Тортата. Светлината от новите LED панели контрастира на сумрака, който цареше десетилетия в центъра на областния град. Тя е прогонила и групите младежи, които с бира в ръка и неясно какви други субстанции декориха храма на Мелпомена, щом падне мрак. Сенките им вече се приплъзват  по неосветената част на терасата.

Светло е и по "2-ри януари", в мрачния участък пред и около "Червеното" - от "Гурко" до "К. Величков".  С общински средства бе изградено и LED осветлението на новото кръгово на "Ал. Стамболийски", както и на ремонтирания миналата година участък от "Цар Освободител" до Градската градина.  С финансиране по европроект пък бе подменено  осветлението в целия кв. "Запад". От там обаче се оплакаха, че им свети в спалните и не могат да спят.
За сметка на това, новото, което се монтира при течащата реновация на кварталите от Болницата до Моста на Лютата, изпълнява май само декоративни функции. Парковият му характер не оправдава мрака, който цари извън кръгчето под самото тяло.

Всички помнят тъмнината допреди десетина години, премигващите през кръстовище лампи, останали от соца, и "постиженията" на местната власт - с по крушка на вход. Въпреки че през последните години по-скоро е изключение да има несветещо тяло по улиците на града, осветеността от използваните енергоспестяващи крушки е като в часа на... "жълтата" мъгла

Община Пазарджик е единствената в страната, която на този етап има готов проект за подмяна на уличното осветление в Пазарджик и населените места с ново LED осветление, съобщи кметът Тодор Попов в отговор на общинския съветник Благо Солов на първото за настоящата година заседание на местния парламент. Проектът бе внесен за одобрение и финансиране от т.нар. Норвежки фонд, но опасенията да остане в някое тъмно ъгълче  от бюрото на чиновническото безхаберие при възможно безвластие не са никак безпочвени.
ПазарджикПазарджикПазарджикПазарджикПазарджик


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 3066Време за изпълнение: 0.1524 сек., 0.1199 от тях за заявки.