pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Във Виена Съветът за младежка политика бе удостоен с престижна награда на „Иновации в политиката”
pamedia , четвъртък 22 ноември 2018 - 12:13:29 // коментари: 0

  
Съвместната работа между младежката организация и Община Пазарджик бе отличена за една от най-иновативните практики в категория „Общност” на европейските награди.
Виена
На 17-и ноември в кметството на Виена се проведоха ежегодните награди „Иновации в политиката”, които и тази година отличиха най-впечатляващите инициативи и иновативни практики в Европа. Проектът за младежко овластяване на общинския съветник Александър Иванов, който се състезава в категория „Общност”, се нареди на второ място сред над 800 кандидатури и гласуван от 1054 независими европейски граждани.
„Изключително радостни сме, че трудът ни бе оценен на такова високо ниво и това само ще ни стимулира да работим още по-усърдно. Във Виена срещнахме много други иновативни практики, които правят промени в различни местни общности. Това със сигурност е опит за нас, от който се надявам да се възползваме. Смятам, че чрез гласа си, европейски граждани дават това призово не само на младежите в Пазарджик, а и на всички млади хора от по-малки градове, които работят усърдно да развиват общността си и вярват, че големи неща могат да се случват и при тях.” коментира Александър Иванов.
Наградите „Иновации в политиката“ целят да провокират онази политическа дейност, която качествено променя към по-добро живота на всички европейци. Мисията на проекта е да развие политическите практики и да отличи, но и подкрепи политиците в Европа, които имат смелостта да разчупят статуквото, които са креативни и ефективни в решенията си - независимо от това представители на коя политическа сила и от кой регион на Европа са. Наградите целят да изведат на преден план подобни проекти и да споделят с общността кои са добрите практики в сферата на политиката.
ВиенаВиена
Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 2849Време за изпълнение: 0.1498 сек., 0.1196 от тях за заявки.