RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Последиците от "земетресение" на територията на „Асарел-Медет“ овладяваха в пожаро-тактическо учение
 
Панагюрище
Пожаро-тактическо учение за овладяване на последиците от възникнало земетресение се проведе на територията на медодобивното предприятие „Асарел-Медет“ в Панагюрище. В него взеха участие над 60 души и техника на основните съставни части на Единната спасителна система в област Пазарджик, сектор „Специализирани оперативни дейности” при РДПБЗН – Пловдив, аварийно-спасителното звено към „Асарел Медет“ АД и доброволното формирование към община Панагюрище.
Началото на учението бе дадено с получаването на сигнал за възникнало силно земетресение на територията на страната ни с най-много поражения в района на Панагюрище и околността. При дежурния диспечер на компанията е получен сигнал, че в дренажната галерия към пречиствателна станция има  блокирани хора, които се нуждаели от помощ. Първоначално към мястото са потеглили огнеборците от аварийно-спасителната служба на предприятието, а малко по-късно към тях се присъединяват и пожарникари от Панагюрище, Пазарджик и Пловдив. На мястото на инцидента са пристигнали екипи на РУ-Панагюрище, „Спешна помощ” и доброволци от БЧК.
В хода на учението освен тази първоначална ситуация за разиграни и случай на разкъсан газопровод на площадка за декомпресиране на  природен газ, както и пропукване в резултат на силния трус на резервоар за оборотна вода с обем 35 000 м3.
Всички действия на място са ръководени от мобилен диспечерски център начело с директора на РДПБЗН-Пазарджик комисар Иван Панайотов.
Още на инструктажа преди събитието комисар Панайотов изведе пет цели на пожаро-тактическото учение–да се оцени координацията и взаимодействието между структурите, които участват в Единната спасителна система, да се види взаимодействието и координацията в Общинския щаб в Панагюрище, да се прецени организирането на комуникацията в кризисна ситуация, да се спазват всички изисквания за техническа безопасност и да се видят реакциите и подготовката на участниците в тренинга.
Комисар Панайотов благодари на „Асарел-Медет“АД за домакинството, като припомни случаите, в които екипите на компанията са помогнали при пожари, наводнения или бедствени положения в Панагюрище, Велинград, Пазарджик и Лесичово. Кметът на общината Никола Белишки, който е председател на Общинския щаб за защита на населението при бедствия и аварии, също посочи, че дружеството „винаги досега се е отзовавало и има ресурса да помогне при кризисни ситуации и бедствия както в общината, така и в областта“. Изпълнителният директор на „Асарел-Медет“АД инж. Делчо Николов също поздрави всички участници в тренировката. 


Тази страница е видяна: 5691

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 06 декември 2018 - 13:29:27

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Мащабно пожаро-тактическо учение на територията на „БИОВЕТ” АД
На територията на бившия комбинат "Марица" се провежда мащабно пожаро-тактическо учение
В района на ГУМ утре сутрин ще се провежда пожаро-тактическо учение
В Пещера изпробваха Единната спасителна система чрез учение при случай на тежко земетресение с магнитут 6,1 по Рихтер
Ден на отворените врати в „Асарел-Медет“
Какви ще са последиците от референдума
Роклегендата Джо Лин Търнър ще пее за юбилея на „Асарел-Медет“АД
„Асарел-Медет“ залеси 66 дка за последните 3 години
„Асарел-Медет” вече е и на Северния полюс
13 панагюрски ученици поеха ръководството на „Асарел-Медет“АД за денТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5876 сек., 0.5082 от тях за заявки.