RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Болница "Хигия" планира да набере 6.5 млн. лв. от фондовата борса
МБАЛ

Комисията за финансов надзор (КФН) одобри проспекта за първично публично предлагане на акции на Многопрофилна болница за активно лечение "Хигия" АД - Пазарджик. Чрез фондовата борса капиталът на първата частна болница в България се предвижда да нарасне от 2 млн. лв. на 3.3 млн. лв., като бъдат издадени 1.3 млн. нови акции с номинална стойност 1 лв. и минимална емисионна стройност 5 лв, става ясно от решение на КФН. А решението на акционерите а публично предлагане на акциите е взето на общо събрание на 12 април 2018 г. За инвестиционен посредник е избран "Капман".


С предложените на борсата акции могат да се наберат до 6.5 млн. лв. Операцията ще се смята за успешна, ако бъдат записани и платени не по-малко от 10 хил. броя акции.

Болницата възнамерява да насочи набраните суми от публичното предлагане на акции в закупуване на иновативна високоспециализирана медицинска апаратура и доизграждане на нови отделения и/или клиники. Част от привлечените средства дружеството планира да използва и за преструктуриране на задълженията си, както и за придобиване на участия в дружества, осъществяващи дейност по Закона за лечебните заведения. Бъдещото развитие на болницата е свързано с тенденциите в развитието на демографските процеси - повишаване на броя на възрастното население и хроничните заболявания сред него. Предлагането на комплексни медицински услуги би привлякло пациенти от близките населени места, които в момента предпочитат да търсят лечение в големите болнични центрове, концентрирани в столицата и още няколко града в България.

Медицинският комплекс "Хигия" е основан през 1991 г. от проф. д-р Стайко Спиридонов като първото лечебно заведение за болнична помощ с частна собственост в България. Проф. Спиридонов е и мажоритарен собственик на дружеството. През годините групата на МБАЛ „Хигия“ се разшири с дъщерните дружества МБАЛ „Хигия-Север“ и МЦ „Света Екатерина“.

Тази страница е видяна: 3169

 Публикувано от: pamedia на вторник 15 януари 2019 - 17:19:13

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Планира се реновация и в кварталите "Марица" и "Вароша"
На Огняновската борса няма вносен домат
Бюрото по труда организира трудова борса в Пазарджик
Есенна информационно-трудова борса “Европейски ден на труда”
Утре в Пазарджик ще се проведе Младежка трудова борса
Мало Конаре е пуснало своя интернет зеленчукова борса.
Велинград със собствен щанд на Международна туристическа борса ВАКАНЦИЯ-СПА ЕКСПО
Бюрото по труда организира трудова борса за възрасти, преминали курсове по ограмотяване
В Пазарджик, Велинград и още 24 града ще има борса за размяна на емоджита на паркингите на BILLA магазините
В Пещера беше открита Трудова борса. 15 работодатели представят търсените специалностиТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.4255 сек., 0.3472 от тях за заявки.