pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Изключително висока заболеваемост в Пазарджик. Грипната епидемия е удължена до петък. Има потвърдени щамове на „Мичигън“ и „Калифорния“
pamedia , сряда 23 януари 2019 - 11:22:24 // коментари: 0

Грип

Областният щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания, свикан от областния управител на Пазарджик Стефан Мирев, излезе с решение за удължаване на грипната епидемия до петък, 25 януари, включително. Областният управител апелира всички институции и граждани да спазват разпоредбите на Здравната инспекция за неорганизиране на колективни мероприятия, родителите да наложат контрол децата да не се събират на едно място, за да се възпрепятства  разпространението на вируса.

От РЗИ потвърдиха, че са изолирани общо  12 положителни проби на грип - 6 проби с т.нар. грип тип „Мичигън“ и 6 проби положителни с т.нар. „Калифорния“.
Заболеваемостта е изключително висока – над 99 персентила – 397 болни на 10 хиляди души. Подобна заболеваемост не е имало през последните две години, потвърди д-р Магдалена Станева от РЗИ- Пазарджик. Според директора на РЗИ д-р Фани Петрова следващата седмица се очаква спад на заболеваемостта.
Областният управител Стефан Мирев апелира да не се всява паника сред населението по повод смъртните случаи при грип и посочи, че болните са имали съпътстващи заболявания и това е довело до летален изход. Стефан Мирев препоръча още хората със симптоми на грип да не прибягват до самолечение. Следващото заседание на щаба за грипа е в 10 ч. в петък.


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 6489Време за изпълнение: 0.4204 сек., 0.3477 от тях за заявки.