RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Акад. Людмил Стайков направи дарение на читалище „Развитие“ в Пещера
Стайков, Пещера

Големият български режисьор акад. Людмил Стайков дари над 800 книги от личната си колекция на Библиотеката към НЧ“Развитие“ в Пещера. Сред тях има книги, които носят личните послания на авторите им към акад.Стайков. Заедно с литературните творби, културната институция получи всички отличия и грамоти на акад.Стайков, както и всички работни сценарии, по които е правил най-добрите български филми.
Стайков, Пещера

Жителите на Пещера имаха шанса лично да се срещнат с академика. От името на обществеността благодарност изказа Люба Шопова от библиотеката, която го увери, че книгите са в добри ръце. „В нашата библиотека вече е обособена дарителска колекция "Библиотека Людмил Стайков", с около 450 тома отраслова и художествена литература, предстои да включим и тези ценни издания, които днес ни подарихте. От името на читателите и екипът на Библиотеката при НЧ"Развитие-1873"-Пещера, Ви благодаря за направеното добро, за предоставената възможност да притежаваме и популяризираме вашето дарение“, допълни Шопова.

Людмил Стайков е роден в София, но неговите родители са родом от Пещера и съответно детството на талантливия режисьор минава в родопския град. Внего той се среща за първи път с магията на киното, като именно в читалището за първи гледа филм.
Стайков, Пещера

Пред развълнуваната публика акад.Стайков разказа моменти от своята творческа биография, сподели успехите на свои ученици, отговори на много въпроси. Той сподели и новината, че тази година ще е готова новата версия на филма, който ще бъде първият български филм монтиран отново. От неговите три серии ще бъде създадена нова история с дължина 2,20 ч.


Почетният гражданин на Пещера бе приветстван от кмета Николай Зайчев, който каза изключително силни думи за добродетелите на Людмил Стайков и близостта, която се е породила между двамата.

Освен, че отговори на много въпроси, 82-годишният доайен на българското кино, дълго раздава автографи върху оригинални снимки от филма „Хан Аспарух“.

Преди самата среща хората от Пещера имаха възможност да гледат документален филм посветен на 80-годишнината на акад.Стайков, а във фоайето на читалището бе подредена изложба с наградите, които е получил през годините.


Тази страница е видяна: 886

 Публикувано от: pamedia на събота 26 януари 2019 - 18:59:58

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Кметът на Пещера лично поздрави акад. проф. Людмил Стайков
Кметът на Пещера Николай Зайчев направи дарение - храни, за над 500 човека в неравностойно положение
Христо Кидиков пя на Златната сватба на 28 двойки от Пещера в читалище "Развитие"
Читалище "Развитие" в Пещера отбелязва 145-та си годишнина
Акад. Кендеров подготвя второ дарение с книги за библиотека "Никола Фурнаджиев" в Пазарджик
ГЕРБ – Пазарджик направи дарение на Клуба на диабетика в с. Звъничево
Дамски Лайънс клуб Пазарджик-Тракия ще направи дарение за бедстващите в с. Бисер
Български изобретател направи дарение на Клиниката по детска хирургия в УМБАЛ „Свети Георги“
Кандидатът на АБВ за кмет на Стрелча Стойно Чачов направи дарение за лечението на двама болни
Водачът на листата на ПП ГЕРБ за 13 МИР Пазарджик ген. Стоян Тонев направи дарение на пострадалите семейства при големия пожар в РакитовоТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.3713 сек., 0.2915 от тях за заявки.