pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
HackAUBG 2.0 с награден фонд 6 хиляди лева обещава да даде старт на множество иновативни идеи
pamedia , понеделник 04 февруари 2019 - 16:02:21 // коментари: 0

HackAUBG 2019


HackAUBG 2.0 е всъщност третият хакатон, провеждан в Благоевград, на кампуса на Американския университет, след HackBlagoevgrad.


В средата на февруари Американският университет в Благоевград ще е за втори път домакин на HackAUBG – двудневен хакатон или маратон по програмиране. Събитието привлича изявени IT специалисти и е източник на иновативни идеи, към които бизнесът проявява интерес, затова наред с младите участници събитието е посещавано и от утвърдени имена в сектора.

Отбори между двама до петима участници ще се състезават за челните места, проектирайки и защитавайки своите софтуерни и/или хардуерни проекти на тема, обявена в началото на самото събитие на 15 февруари.

Наградният фонд за събитието е 6000 лева, като първият отбор ще спечели 3000 лева, вторият – 2000 лева, а третият – 1000 лева.

Зад организационния екип на хакатона стои студентският клуб по високи технологии и предприемачество – The Hub, както и университетския Coding Girls клуб, които са се посветили на каузата да разкрият потенциала на повече жени в IT сферата. Организаторите са убедени, че благодарение на HackAUBG 2.0 ще дадат  старт на множество иновативни идеи и продукти, ще съберат на едно място съмишленици и приятели, създавайки и много нови запознанства по време на събитието.

За да осъществим всичко това, са събрали спонсори от IT сектора у нас, които освен финансово, ще помогнат младежите и с ноу-хау от техните най-добри разработчици и специалисти, които ще се включат като ментори, посочват от HackAUBG.

HackAUBG 2.0 е отворен за програмисти, дизайнери, предприемачи и ентусиасти напълно безплатно. Регистрацията става през сайта на събитието: hackaubg.org.

Снимка: Фейсбук страницата на събитието през 2018 г. 


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 2892Време за изпълнение: 0.6022 сек., 0.5264 от тях за заявки.