pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Четири медала от държавно първенство за джудистите от Спортното училище в Пазарджик
pamedia , понеделник 11 февруари 2019 - 16:30:04 // коментари: 0

Джудисти Пазарджик

С четири медала от първото за годината държавно първенство се завърнаха джудистите от Спортното училище в Пазарджик.  Младите състезатели по джудо от Спортното училище в Пазарджик постигнаха завидни успехи на Държавното първенство по джудо, което се проведе през почивните дни в Перник.
При юношите и девойките младша възраст нашите джудисти се завърнаха с 4 медала и много добри постижения.

В категория до 40 кг шестокласничката Надя Джимова безапелационно надделя над своите съпернички и завоюва първото място. С това си постижение състезателката на Спортното училище доказа добрата школа и направи заявка за нови още по-добри постижения. 


Не по-малко повод за гордост даде и друг наш състезател – Звезделин Илиев се изкачи на най-високото стъпало на стълбичката и се окичи със златен медал, побеждавайки съперниците си в категория до 73кг.


Състезателите ни се завърнаха още с сребърен медал – на Мария Малинова в категорията до 44кг и бронз и трето място за Емил Вълчев в категория 55кг.
На това състезание Димитър Куртаков /кат. 66кг/ и Любомир Грозданов /кат. 42кг/ останаха пети в класирането при изключително силна и оспорвана конкуренция.


Осмокласникът Мариян Палев, който се състезава за първи път в групата на младежите до 21 години, успя да се класира седми. За него това е много добро постижение, тъй като съперниците му бяха доста по-големи на възраст, коментираха треньорите на пазарджишките джудисти Величко Серев и Виден Василев. Според тях Мариян е изключително упорит в подготовката си и неговите добри постижения при младежите тепърва предстоят.


От днес джудистите на Спортното училище започнаха упорита подготовка за следващите състезания.


Спортното джудисти Пазарджик


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 2465Време за изпълнение: 0.5164 сек., 0.4397 от тях за заявки.