pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
До 3 дни след смяна на регистрационен номер на МПС трябва да се направят корекции за електронната винетка
pamedia , вторник 19 февруари 2019 - 14:30:18 // коментари: 0

Винетка

Електронната винетка се издава за автомобил с определен регистрационен номер. При промяна на собствеността обаче, при първоначална или последваща пререгистрация се променя и регистрационния номер. Водачите се заблуждават, че след като са платили вече винетна такса за автомобила, независимо от сменения номер тя е валидна, коментират от Областната дирекция на МВР в Пазарджик. Водачите трябва да знаят, че в Наредбата за условията, реда и правилата за изграждане и функциониране на смесена система за таксуване на различните категории пътни превозни средства на база време и на база изминато разстояние е предвидено следното:


- чл.5, ал.4 - При промяна на регистрационния номер на пътното превозно средство собственикът или ползвателят следва в срок от 3 работни дни да заяви тази промяна в централното управление или в областните управления на Агенция "Пътна инфраструктура" или по електронен път, като съответните длъжностни лица отразяват новите данни относно регистрационния номер на пътното превозно средство в електронната система за издадените електронни винетки след справка в Националния регистър на пътните превозни средства в срок до два работни дни от получаване на съответното заявление.

Това означава, че в срок до три работни дни всеки собственик или ползвател на автомобил, чиито регистрационен номер е променен следва да подаде подобно заявление за да се преконвертират данните за електронната винетка.Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 1365Време за изпълнение: 0.4253 сек., 0.3519 от тях за заявки.