pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Благо Солов: Кметът на общината и общинските съветници могат да си увеличат заплатите, чак когато създадат нужните условия да се увеличат заплатите и на хората
pamedia , сряда 27 февруари 2019 - 09:02:23 // коментари: 0

Благо Солов

В качеството си на кмет на Община Пазарджик Тодор Попов е вносител на предложение до Общинския съвет да се увеличи неговата заплата и заплатите на кметовете на селата. Това е една от точките на предстоящата сесия на общинарите в Пазарджик.
Темата срещна сериозен отпор от страна на Благо Солов и други общински съветници, които считат, че преди да увеличават собствените заплати кметът и общинарите първо трябва да се погрижат за доходите на обикновените хора.

Благо Солов, който е общински съветник в настоящия ОбС, обяви своята позиция на брифинг:


-Това предложение е крайно неетично. Разбирам, че някои от кметовете на селата са с много ниски заплати и трябва да се вземат мерки за материално стимулиране. Тук няма спор. Това обаче, което не се казва и се спестява е, че покрай увеличаването на заплатата на кмета Тодор Попов ще се увеличат автоматично и заплатите на общинските съветници. Моето мнение може и да не се хареса на много от колегите в Общинския съвет, но аз не мисля, че такова увеличение е оправдано. Преди да увеличим заплатите трябва да си зададем въпроса: Направихме ли достатъчно, за да живеят хората по-добре? И ако отговораът е “Не“, тогава следва и въпросът: “А с какво заслужихме това увеличение? Защото хората в Пазарджик не живеят по-добре и това е факт.”

-Не се ли страхувате, че ще Ви обвинят в популизъм?

-Да ме обвиняват в каквото си искат! Кметът и съветниците трябва да си свършат първо работата. Чак когато обикновените хора заживеят по-добре, когато създадем предпоставки за работни места и високи доходи, когато хората усетят по джоба си успешната политика на общинското ръководство, тогава можем да мислим и за джоба на кмета или съветника!

-Казвате го, защото сте успешен човек с материални възможности..
-Да си успешен не е недостатък.  Минал съм през доста трудни моменти но продължавам напред към успеха. Аз си бях такъв и преди да вляза в политиката. Страшни са тези, които влизат в политиката с мисълта  да забогатеят.В публикацията са използвани въпроси на журналисти от местните медии


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 2244Време за изпълнение: 0.4364 сек., 0.3612 от тях за заявки.