pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Младшите посланици на Европейския парламент даруваха и поздравиха кмета и съветниците
pamedia , петък 01 март 2019 - 15:41:58 // коментари: 0

Младши посланици

Младшите посланици на Европейския парламент - възпитаници на гимназия „Иван С. Аксаков“, присъстваха на заседанието на Общинския съвет в Пазарджик и пожелаха да отправят поздравление от трибуната. Инициативата е по повод патронния празник на училище, а младежите не пропуснаха да поздравят съветниците и кмета за българския празник 1 март.


Младши посланиците Трифон Аврамов и Стела пожелаха на съветниците "здраве, всеотдайност и мъдрост, за да бъдат личните им и професионални успехи успехи на всеки жител на общината". Трифон и Стела посочиха, че са избрани за младши посланици, чрез преки избори, така както са избрани и общинските съветници в залата. "Само силните общини правят държавата силна. Ние учениците от Гимназия „Иван Сергеевич Аксаков”, се учим да бъдем утрешните успешни и активни граждани, да мислим глобално бъдещето си и да го реализираме тук в нашата Община", декларираха учениците.  
Кметът Тодор Попов ги поздрави за успеха им в Страсбург, за това, че те са представлявали не само Пазарджик, а и цялата страна. „Вие бяхте изключително иновативни и представихте България като иновативна страна“, каза Тодор Попов.

Младшите посланици подариха на кмета и съветниците работен календар и мартенички. Тереза Тодорова и Симона Нешева връчиха на Тодор Попов колаж от снимки от пътуването им до Страсбург през октомври 2018-та. Под колажа те бяха изписали едно пожелание от кмета към тях, когато той им гостува в рамките на поредица техни срещи с политици и общественици: "Важно е да си в играта. По-важно е да си победител". И младежите положиха нужните усилия пожеланието да се сбъдне, да стане факт.

В Страсбург младите хора от "Аксаков" представиха Пазарджик и България на октомврийското издание на престижното състезание „Евроскола“, а историческите обекти, който посетиха във Франция, Австрия, Унгария и Сърбия, бяха благодарение на паричната награда, която им връчи кметът Попов, след като пазарджишките ученици победиха 30 училища от страната в Програмата "Училище посланик на ЕП".

В кулоарите на Пленарна зала младежите споделиха, че като част от инициативите им за отбелязване на патронния празник на училището, който от 121 години се чества на 2 март, днес ще посетят Националния исторически музей в София, където ще наградят отличените творби на техни съученици, посветени на руският общественик и дипломат Иван Аксаков. На 3 март ще направят поход до връх Шипка с безсмъртната рота на Опълченците от Пазарджик. Учениците от Гимназия "Аксаков" са издирили и подготвили фотографиите на пазарджишките опълченци, участвали в Опълчението, за да се включат заедно с тях в тържествата на националния ни празник.

Младши посланици
Младши посланици


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 5114Време за изпълнение: 0.5315 сек., 0.4543 от тях за заявки.