RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Ученици на Средно училище "Димитър Гачев" - Пазарджик - с общинския приз "Клас на месеца"
Клас на февруари

Клас на месеца за февруари 2019 г е IV "б" от Средно училище "Димитър Гачев" в Пазарджик. Награждаването на учениците и връчването на грамотата и плакета се състоя в Стъклена зала на Община Пазарджик. За децата и за техните ръководители това е голяма емоция, която е споделена в следващия текст от Зорница Баракова, секретар на читалище "Пробуда" – Пазарджик.


Клас на февруари


Какъв ден! Приказен, чудесен, вълшебен! По изгрев роса ни изми - пречисти душите ни святи, а слънцето нека зад облак блести - пролет е, март е!

Толкова наричания за здраве, късмет, благоденствие, благополучие, мир, изобилие, радост, щастие, вяра, надежда, любов, доброта, благост, красота, хармония, нежност, чистота се излъчват от всеки към всички...

И в този хубав български ден да получиш наградата "Клас на месеца" - радост и заслужено признание.

В Община Пазарджик днес от 14.00 часа учениците от класа на г-жа Кочева - IV "б" от Средно училище "Димитър Гачев" в Пазарджик получиха грамота и плакет с надпис "Клас на месеца - февруари '2019". На кръглата маса в Стъклената зала на втория етаж малчуганите, закичени с мартеници, бяха посрещанати от г-жа Гергана Табакова - директор Дирекция "Образоваие и култура", Община Пазарджик, и от г-жа Бисерка Трайкова - председател на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН), организатори на проявата.

Класът участва от началото на учебната 2018/2019 г. всеки месец в инициативата, покрива критериите за толерантност, взаимопомощ, успех и дисциплина, редовно посещение на учебните занятия, активност и нови идеи и заслужено спечели с постиженията си наградата "Клас на месеца". Журито бе очаровано от добрата инициатива да се помогне на по-малките ученици от I - ви и II - ри клас да се държат възпитанов в коридорите на училището и да се хранят културно в столовата. 11- годишната Кадер с разказа си накара да се усмихнат всички: Искаме да покажем и да научим малките ученици да се хранят тихо и да ходят по коридора като принцове и принцеси, като дами и кавалери. Стремеж, достоен за уважение.

Преди да дойдат на събитието децата от пазарджишкия квартал "Изток" изсипаха три големи туби с пластмасови капачки в "Сърцето на Пазарджик" - друга добра практика, която правят в класа.

Гошко Павлов, отличен в успеха и талантлив рецитатор, като председател на класа получи плакета и грамотата от г-жа Табакова. Всяко дете получи мартеничка. Естествено и всички присъстващи бяха закичени с бял и червен конец, както повелява чудната българска традиция. Изпяхме весело песента "мартенички за големи и мънички". Червено за обич закичвам в гърдите ти. Любими мои, бели и красиви пребъдете вечно в дните си!

Всички се почерпихме с луксозни бонбони - да ни е сладък празника - и си пожелахме да спечелим с постоянство и още добри инциативи големия приз "Клас на годината".

Днес е наистина един специален ден. Детските сърца трептяха радостно от признанието да бъдат посрещнати като специални гости в най-прастижната институция в града ни - в сградата на Община Пазарджик. Паметен миг, който ще помнят и разказват на деца и внуци един ден. Призинание и за вдъхновения труд на класната им - госпожата с голямо любящо сърце Тодорка Кочева.

Днес 7 милиона души пожелават на 7 милиона...
49 милиона наричания над Небето българско!
Пожелавам всеки ден да е като днешният: магичен!

Зорница Баракова,
секретар на читалище "Пробуда" - Пазарджик

Клас на месеца


Тази страница е видяна: 8435

 Публикувано от: pamedia на събота 02 март 2019 - 16:45:29

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Самодейни таланти от Средно училище "Димитър Гачев" Пазарджик с призови места от общински фестивал
Петима ученици и двама преподаватели от училище “Д. Гачев” в Пазарджик са върнати от Италия
Защо първият приз "Клас на месеца" отиде при четвъртокланици от "В" клас на СУ "Г. Бенковски"
„Клас на месеца” са Vв от ОУ "Свети Климент Охридски" и IXв от ПГМЕТ, ще има и „Клас на годината”
В СУ „Д. Гачев“ 88 ученици ще бъдат обхванати в 6 клуба „Род мой - живот мой“
Български литератори гостуват на учениците в училище „Д. Гачев“ по повод Деня на поезията и Международния ден на учителя
Отново ще има „Клас на месеца“
За пръв път два приза „Клас на месеца”
За януари „Клас на месеца” е IV „в” от НУ „Отец Паисий”
Димитър Петков: Работата на Общинския съвет е изключително издържанаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.8966 сек., 0.8151 от тях за заявки.