RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Гергана Гетова представи новата си стихосбирка „До кръв от любов” пред Ротари – Пазарджик
Ротари
 
Мартенската среща на ротарианците в Пазарджик започна със стиховете на Гергана Гетова. По покана на Ротари – Пазарджик поетесата представи новата си стихосбирка „До кръв от любов”. Като откри срещата, Емилия Калоферова представи авторката и книгата ѝ. „Стихосбирката на Гергана Гетова още със заглавието си „До кръв от любов” те грабва, заинтригува, разчопля”, сподели Емилия Калоферова и направи аналогия с пролога от „Птиците умират сами”: „Най-хубавото се постига само с цената на голяма болка…”.
Ротари
 
В най-женския и най-емоционален месец ротарианци си говореха за любовта, за дългия път на щастието, за топлотата, за способността да обичаш. „Любовта съвсем не е само между мъжа и жената, в днешно време вече мъже - мъже, жени – жени, не е само тази любов, любовта трябва да е към всичко, към себе си, към децата ни – не само родните ни деца, а към всички деца, любовта към приятели и наистина „до кръв от любов“ е защото е дошло от болка, от моя лична болка, от това, което съм почувствала и преживяла. По принцип съм много жизнерадостен човек и тук влизам в разрез с това, което пиша. Не мога да се съпоставя, нито да застана на една права с Шекспир, но и той е бил такъв. Хубавото е, че това, което пиша, ми помага да продължа напред, да оставя лошото зад гърба си, да извадя това, което ме прави по-силна и да мога, преглъщайки, да излизам с усмивка и да преживея живота си“, сподели Гергана Гетова. Пред ротарианци тя прочете няколко свои стихотворения, като разказа личната си история, вдъхновила я да напише стихотворението „Бащина заръка“ - един попаднал ѝ тефтер с мемоари на брата на баба ѝ – офицер от българската армия, който оставя послания до синовете си, но те не стигат до тях, но пък вдъхновяват поетесата да увековечи със стиховете си посланията и паметта на офицера.

В края на срещата Емилия Калоферова подари на Гергана Гетова книгата с историята на Ротари и пожела на всички да умеят да обичат, да прощават, да са готови да дадат ръка за помощ, да помагат, какъвто е заветът на ротарианците.Тази страница е видяна: 2354

 Публикувано от: pamedia на сряда 06 март 2019 - 21:51:39

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Гергана Куртакова ще представи в Пазарджик първата си стихосбирка „Слънце и теб“
Младият поет от Пазарджик Стоян Владов ще представи първата си стихосбирка „Сътворението
Ротари клуб - Пазарджик - с дарения за Детското отделение и Центъра за деца "Вяра, надежда и любов"
Фестивалът „Океан от любов“ - с акцент върху новата драматургия
ГЕРБ ще представи листата си пред гражданите на Пазарджик с концерт
ОИЦ – Пазарджик представи процедурата „Ново работно място2015“ пред работодатели
Ген. Атанас Атанасов представи пред бизнеса в Пазарджик решенията на ДСБ за подобряване на икономическата среда
Директорът на Ресурсния център в Пазарджик представи пред ГЕРБ проблема, породил протеста им
Загорка представи новата тъмна Загорка Резерва 2011
Нарушител се опита пред полицаите да се представи за другТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.4280 сек., 0.3438 от тях за заявки.