pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Гергана Гетова представи новата си стихосбирка „До кръв от любов” пред Ротари – Пазарджик
pamedia , сряда 06 март 2019 - 21:51:39 // коментари: 0

Ротари
 
Мартенската среща на ротарианците в Пазарджик започна със стиховете на Гергана Гетова. По покана на Ротари – Пазарджик поетесата представи новата си стихосбирка „До кръв от любов”. Като откри срещата, Емилия Калоферова представи авторката и книгата ѝ. „Стихосбирката на Гергана Гетова още със заглавието си „До кръв от любов” те грабва, заинтригува, разчопля”, сподели Емилия Калоферова и направи аналогия с пролога от „Птиците умират сами”: „Най-хубавото се постига само с цената на голяма болка…”.
Ротари
 
В най-женския и най-емоционален месец ротарианци си говореха за любовта, за дългия път на щастието, за топлотата, за способността да обичаш. „Любовта съвсем не е само между мъжа и жената, в днешно време вече мъже - мъже, жени – жени, не е само тази любов, любовта трябва да е към всичко, към себе си, към децата ни – не само родните ни деца, а към всички деца, любовта към приятели и наистина „до кръв от любов“ е защото е дошло от болка, от моя лична болка, от това, което съм почувствала и преживяла. По принцип съм много жизнерадостен човек и тук влизам в разрез с това, което пиша. Не мога да се съпоставя, нито да застана на една права с Шекспир, но и той е бил такъв. Хубавото е, че това, което пиша, ми помага да продължа напред, да оставя лошото зад гърба си, да извадя това, което ме прави по-силна и да мога, преглъщайки, да излизам с усмивка и да преживея живота си“, сподели Гергана Гетова. Пред ротарианци тя прочете няколко свои стихотворения, като разказа личната си история, вдъхновила я да напише стихотворението „Бащина заръка“ - един попаднал ѝ тефтер с мемоари на брата на баба ѝ – офицер от българската армия, който оставя послания до синовете си, но те не стигат до тях, но пък вдъхновяват поетесата да увековечи със стиховете си посланията и паметта на офицера.

В края на срещата Емилия Калоферова подари на Гергана Гетова книгата с историята на Ротари и пожела на всички да умеят да обичат, да прощават, да са готови да дадат ръка за помощ, да помагат, какъвто е заветът на ротарианците.Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 2155Време за изпълнение: 0.3924 сек., 0.3160 от тях за заявки.