pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Награден фонд от 7 хиляди лева за кампанията „Рециклиращо предизвикателство“
pamedia , сряда 13 март 2019 - 15:16:05 // коментари: 0

retsikl19.jpg

Кампания „Рециклиращо предизвикателство“ стартира в училищата от гр. Пазарджик. Тя е инициирана от „Екопак България“ АД -  организация за оползотворяване на отпадъци, и се реализира с подкрепата на Община Пазарджик.


Целта на кампанията е да провокира обществена дискусия по проблемите на разделното сметосъбиране, а също и да създаде у децата и учениците отговорно отношение към околната среда и да подпомогне изграждането у тях и у техните семейства  на устойчиви навици за разделно събиране на битовите отпадъци, съобщи кметът на Пазарджик Тодор Попов.

Кампанията ще се осъществи под формата на състезание в два етапа. Първият етап е състезание за клас, събрал най-много пластмасови опаковки , а втори етап – състезание за най-активно училище, провело най-много занятия по темата. Финалът се очаква да е в периода 12 – 15 април, а връчването на наградите – между 17 и 19 април.

Наградите са парични и са в размер на 500 лв. за класа, заел първо място, 300 лв. за класиралите се втори и 200 лв. за третото място. За участниците във втория етап наградите са 3000 лв. за училището първенец, 2000 лв. за класиралото се на второ място училище и 1000 лв. за училището, заело третото място.Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 1440Време за изпълнение: 0.4567 сек., 0.3793 от тях за заявки.