RSS емисии

    


 
 Мобилна версия
banner19_2.jpg
Бойка Маринска

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
gerb_pa_media_350x75.jpg
Стефан Тафров: На първо място трябва да възстановим доверието на Европа към България като казваме истината
Стефан Тафров

Дипломатът Стефан Тафров е на посещение в Пазарджик, където днес ще се срещне с избиратели по време на разходката си в пешеходната зона на града, а довечера е срещата му от 18:00 ч. в офиса на „Демократична България“ на ул. „Ал. Стамболийски“ 43А. Стефан Тафров е водещият кандидат на „Да, България“ в общата листа на „Демократична България“, след като спечели предварителните избори, проведени в електронен формат чрез специално мобилно приложение. На пресконференция по-рано днес той посочи, че това всъщност са били първите електронни избори в България, първият успешен опит за електронно гласуване, в което, по думите му, е бъдещето, защото този вид вот ще ограничи контролирания вот, ще даде възможност на младите да участват в изборите, това е и възможност за българите в чужбина, за да не се отчуждават от това, което се случва в българската политика.


Като кандидат за евродепутат най-важната задача, която поставя пред себе си е да бъде възстановено доверието към България в Европа, защото страната ни има репутацията на най-бедната и най-корумпираната. „България вече 12 години след присъединяването си към Европейския съюз си остава най-бедната страна, за нея се говори и като за най-корумпираната страна и е ясно, че с този образ, който имаме пред нашите европейски партньори, опасността да не бъдем допуснати да седнем около масата с европейските партньори е голяма“, посочи Стефан Тафров. Според него има няколко причини да не ви пускат в Шенген и една от тях е репутацията на нашите тайни служби, а също хаосът в администрацията ни и в граничната ни полиция. „В Европейски парламент ще се борим за връщане на доверието към България, като казваме истината“, посочи Стефан Тафров и допълни, че партии като ГЕРБ и БСП в момента единствено „разкрасяват картината“. Стефан Тафров критикува ГЕРБ и за неподкрепата за Лаура Кьовеши за главен прокурор на ЕС. Според него в ГЕРБ се страхуват от Кьовеши и от това, че тя познава добре посткомунистическата действителност и ще се оправи и в българската действителност. Стефан Тафров говори още за проблемите с миграцията, за необходимост от корекции в Дъблинското споразумение по отношение на разпределение на ангажимента между страните, за въвеждането на „Зелена карта“ в Европа и за въвеждането на система за проследяване на реалните резултати от реализирани европроекти.

Стефан Тафров е роден на 11 февруари 1958 г. в София. Завършва „Журналистика“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Работи като редактор в списание „Съвременник“, завежда отдел „Външна политика“ на вестник „Демокрация“ и Международния отдел на Съюза на демократичните сили. Владее 6 езика. Член и основател на граждански сдружения за защита на правата на човека и насърчаване на демокрацията в България, в това число Клуба за подкрепа на гласността и преустройството. През март 2001 г. става първият български посланик, носител на най-високата степен на Ордена на Почетния легион на Франция. Притежава богат професионален опит като председател на международни организации и като посланик във Франция, Великобритания и Република Ирландия, в Италия и Малта.Тази страница е видяна: 605

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 28 март 2019 - 14:55:53

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Илияна Йотова: България е на първо място в Европа по най-бърз растеж на младежката безработица
Янаки Стоилов:Училището трябва да се разглежда освен като образователна институция и като институция, която играе все по-голяма възпитателна и социална роля
Първо място за отбора на Затвора на национален турнир по стрелба
В Панагюрище ГЕРБ взе и председателското място в ОбС след драматично първо заседание
Кристиян Павлов – с първо място от „Европейски звезди – 2018“ - Прага
На първо място по важност българинът поставя здравето на своите близки
Отборът на Механото спечели първо място в националното състезание по приложна електроника
Отборът на Помощно училище „Ив. Вазов“ с първо място на състезанието по озеленяване и цветарство
Трендафил Величков: От АБВ поставяме младите хора на първо място в предизборната ни платформа
„Чудесия” спечели първо място на международния фестивал „Пъстър свят” в ПанагюрищеТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.3382 сек., 0.2814 от тях за заявки.