pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Музеят в Пазарджик показва изложба, посветена на 40 години от полета на първия български космонавт
pamedia , четвъртък 04 април 2019 - 16:26:39 // коментари: 0

Георги Иванов

В Регионалния исторически музей в Пазарджик ще гостува изложбата „“0 години от полета на първия българин в космоса“. Изложбата съдържа 23 цветни постера. Неин автор е Ганчо Ганев – уредник в отдел „Нова и най-нова история” на Регионален исторически музей – Ловеч, а графичният дизайн е дело на Георги Николов. Експонирана е за пръв път през 2009 г. и е гостувала на музеи в цяла България.

В изложбата е представена историята на космонавтиката от 1957 г. до постиженията на съвременната наука, жизненият и професионален път на генерал-лейтенант Георги Иванов – първия български космонавт, както и информация, отнасяща се до полета на бригаден генерал Александър Александров, изследванията на академик Димитър Мишев, участието на българските учени в международната програма „Интеркосмос” и множеството български изобретения, участвали в международните станции „Мир” и нейния наследник – Международната космическа станция.

Изложбата може да бъде посетена всеки ден от 10 април до 10 май 2019 г. в работното време на музея.Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 1497Време за изпълнение: 0.3895 сек., 0.3468 от тях за заявки.