pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Призови отличия за джудистите от Спортното
pamedia , понеделник 08 април 2019 - 15:37:02 // коментари: 0

Джудо

В продължение на два дни джудистите на Спортното училище демонстрираха сили и класа на Международния турнир „Гладиатор“, който се проведе в Пловдив.

В първия състезателен ден при изключително оспорвана битка четирима представители на Спортното училище успяха да постигнат победи и да завоюват медали. Моника Шопова в кат. до 32 кг безапелационно победи своите съпернички и заслужено спечели златния медал. Със злато се окичи и Стилян Глушков в кат. до 46кг. 
Две втори места и сребърни отличия спечелиха в кат. до 34кг Васил Величков и в кат. до 66кг Станимир Томов.
Вторият състезателен ден донесе не по-малко положителни емоции за състезателите на Спортното училище и треньорите им Величко Серев и Виден Василев.
Надя Джимова успя да се класира в кат. до 40 кг като зае и второ, и трето място. Трета се класира Яна Джимова, която се състезава в кат. 44 кг.
Останалите трима джудисти – Мария Малинова /кат. 44кг/, Васко Бончев /50кг/ и Димитър Спасов / 66кг/ също спечелиха бронзовите отличия в своите категории.
Изключително сме доволни, защото състезанието е много силно, каза треньорът на джудистите Величко Серев. Тази година на „Гладиатор“ имаше състезатели от Гърция, Турция, Румъния и Русия и това прави нашите отличия още по-значими, допълни той.
Сега състезателите от Спортното училище, които тренират в СК „Кодокан“, са изправени пред ново предизвикателство – в събота на Държавния отборен шампионат те ще трябва да покажат не само своите индивидуални качества, но и добра екипна работа. Подготовката за шампионата върви добре, децата са амбицирани да спечелят, споделиха треньорите им.Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 1823Време за изпълнение: 0.3857 сек., 0.3113 от тях за заявки.