pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Предприемачески умения усвояваха ученици от Пазарджик в гр. Кавадарци
pamedia , събота 13 април 2019 - 12:00:38 // коментари: 0

Кавадарци

Преподаватели и ученици от СУ „Д-р Петър Берон“ - Пазарджик участваха в среща  по проект „Да развием предприемаческите умения“, програма Еразъм +, която се проведе в гр. Кавадарци, Северна Македония. На срещата присъстваха представители, по двама учители и шестима ученици от всички страни, участващи в реализиране на проекта: България, Испания, Румъния, Турция и Северна Македония. СУ „Д-р Петър Берон“ бе представено от г-жа Станка Пашова – директор на училището, и г-жа Пенка Тинчева – координатор на проекта за България.


Домакин на проявата бе ООУ „Димката Ангелов Габерот“ – с. Ваташа. Проектните дейности включваха лекции и презентации, свързани с развитието на предприемаческите умения на учениците, дискусии относно професията предприемач и посещение на компании в гр. Кавадарци като частна винарна, компания за дигитален маркетинг-стартъп, печатница, завод за производство на безалкохолни напитки, минерална вода и македонско пиво, произвеждано по лизенз на „Синалко“, Германия.

Участниците в срещата посетиха и кметството на община Кавадарци, гр. Охрид, Охридското езеро, каньона Матка, столицата Скопие, местни църкви, манастири и паметници на културата. 


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 2706Време за изпълнение: 0.4802 сек., 0.4060 от тях за заявки.