pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Отборът на момчета до 12 години на СК „Кодокан“ с джудисти от Спортното училище са шампиони на България
pamedia , неделя 14 април 2019 - 19:33:59 // коментари: 0

Спортното

Отборът на момчетата до 12 години на СК „Кодокан”, в който тренират и джудистите на Спортното училище, вече са шампионите на България.

Спортното

С престижната титла те се окичиха след като победиха в оспорвана битка 19 отбора от  цялата страна. Държавният отборен шампионат по джудо за момчета и момичета и юноши младша възраст се проведе в събота в зала „Арена Асарел” в Панагюрище.
Ето и имената на младите джудисти от Спортното училище, които защитиха титлата с достойнство: Васил Величков, Георги Дамянов, Андрей Ганчев, Стилян Гушков, Станимир Томов.

“Радостта ни е голяма, победата обаче е и отговорност да продължаваме да тренираме упорито, за да защитаваме това високо ниво и в бъдеще”, споделиха треньорите им Виден Василев и Величко Серев.

Момичетата заеха второ място в отборния шампионат, като пред тях са  джудистките на Сливен. В пазарджишкия отбор от Спортното училище влизат Надя и Яна Джимови, Мария Малинова, Моника Шопова, Елена Илиева и Маринела Янева.

Отборно второ място завоюваха и девойките на „Кодокан”. Юношите заеха трето място, а в отбора от Спортното училище влязоха Любомир Грозданов, Васко Бончев, Емил Вълчев, Димитър Спасов, Димитър Куртаков, Звезделин Илиев и Цветомир Тодоров.

Днес /14 април/ е отборното за младежи, където отборът на „Кодокан” спечели трето място. В него трябва да се отбележи участието на голямата надежда на Спортното училище Мариян Палев.

“Изключително сме доволни от представянето на Спортното училище през тази година. Джудистите ни показаха упоритост и последователно преследваха целите си. Добрата тренировъчна програма и условията, които предоставя Спортното училище са причина те да вземат медали от всички състезания, в които участваха. Вече се борим и на европейски шампионати и вярвам, че скоро и там ще имаме победители. Шампионската титла сега е резултат от  усилията на треньорите и децата”, не без гордост заяви директорът на Спортното училище и треньор на джудистите олимпийският шампион Георги Георгиев.  


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 1583Време за изпълнение: 0.3542 сек., 0.2803 от тях за заявки.