pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Децата от Детските полицейски управления в Пазарджик, Пещера и Септември се запознаха с принципите и работата на телефон 112
pamedia , понеделник 15 април 2019 - 12:46:52 // коментари: 0

 
         Пазарджик
Представители на Районен център-112 в гр.Кърджали при Дирекция „Национална система -112”-МВР взеха участие в инициативите на Детско полицейско управление в пазарджишко. Включването в програмата е по инициатива на ръководството на Районния център -112 в Кърджали, който обслужва територията на пет региона. Представители на звеното водени от началника на сектор „Приемане на спешни повиквания” г-жа Наталия Кьосева проведоха обучение сред доброволците от Детските полицейски управления в Пазарджик, Пещера и Септември. Децата разбраха кога и как е създаден единния европейски номер за спешни повиквания, кои са случаите при които можем да потърсим съдействие от оператора на 112, как взаимодействат центровете за спешно реагиране. Разбира се особено внимание беше отделено на проблема с фалшивите сигнали, както и отговорността на този, който ги подава. На по-късен етап престоят срещи и с представители на формированията „ДПУ” във Велинград и Панагюрище.
От другата седмица стартират срещи на доброволците с инспектори от Регионалната здравна инспекция в Пазарджик на тема „Вредата от употребата на алкохол”. Междувременно тече активна подготовка на децата от петте „Детски полицейски управления” за Второто областно състезание на ДПУ при ОДМВР-Пазарджик, което ще се проведе на 28 май.   
Пресцентър ОДМВР-Пазарджик


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 2175Време за изпълнение: 0.5102 сек., 0.4348 от тях за заявки.