pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Тимът на НПГГС „Христо Ботев“ – Велинград с приз за „Феърплей“ от 14-та горска олимпиада в Сараево
pamedia , понеделник 15 април 2019 - 17:38:07 // коментари: 0

Велинград

За пръв път български отбор участва в Горска олимпиада. Правото да представи България в 14-та горска олимпиада в Сараево получи  отборът на НПГГС „Христо Ботев“ – Велинград. Олимпийско Сараево посрещна 104 участници от 9 страни, представящи 26 отбора. Българският тим беше от дванадесетокласниците Иван Гогов, Хасан Барутчиев, Николай Лявов и Владимир Николов, съобщиха от Професионалната гимназия по горско стопанство във Велинград. Ръководител на българската делегация бе инж. Надежда Ганчева – заместник-директор на НПГГС „Христо Ботев“ – Велинград. Треньорският щаб бе съставен от преподавателите на гимназията – инж. Цветан Чечев, инж. Ася Линчева и инж. Филип Устабашиев.
Велинград

Състезанията бяха в различни дисциплини като „Поваляне на дървесно стъбло“, „Прецизно рязане“, „Сглобяване и разглобяване на моторен трион“, „Комбинирано рязане“ и „Кастрене“.

В генералното отборно класиране победи един от отборите на Австрия, следван от Словения и Италия. В класирането по нации след тях завършиха Чехия, Хърватия и Сърбия. България изпревари общо 8 тима. Зад отборът от Велинград останаха домакините от Босна и Херцеговина, които участват за пети път в горската олимпиада, Северна Македония, както и по три отбора от Австрия и Италия.

В индивидуалното класиране в топ 60 се класираха двама от велинградския тим – Иван Гогов и Хасан Барутчиев. Отборът на училището от Велинград беше отличен с приз за „Феърплей“ от организаторите. Следващото издание на състезанието ще се проведе през месец април 2020 г. в Австрия.
Снимки: НПГГС „Христо Ботев“ – ВелинградОбратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 943Време за изпълнение: 0.3553 сек., 0.2810 от тях за заявки.