pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Българо-турски бизнес форум създаде възможност за директен контакт на бизнеса от Пазарджик и Одрин
pamedia , сряда 24 април 2019 - 17:55:19 // коментари: 0

Пазарджик

В Пазарджик се проведе българо-турски бизнес форум с участието на предприемачи от област Пазарджик и от Одрин. Събитието беше организирано от Областна администрация Пазарджик и Генералното консулство на Република Турция в град Пловдив. Във форума участваха представители на фирми, на бизнес сдружения от област Пазарджик и членове на Търговско-промишлената палата на Одрин от секторите земеделие и храни, туризъм, дървопреработване и производство на мебели.

Пазарджик

Областният управител на Пазарджик Стефан Мирев, като домакин на форума, приветства гостите от Турция, като подчерта, че тази среща е следваща стъпка от подетата инициатива за активизиране на бизнес контактите между двете страни. Генералният консул на Република Турция в Пловдив Хюсеин Ергани благодари на областния управител на Пазарджик за усилията за активизиране на контактите и посочи, че за миналата година търговският стокообмен между двете страни надхвърля 5 милиарда долара, като по отношение на внос и износ е разпределен поравно, което по думите му показва равнопоставеност в отношенията и е показател, че бизнес контактите се развиват на стабилна основа. „За да бъдат по-резултатни тези форуми, решихме те да се провеждат на местно ниво и да има възможност за директен контакт“, посочи генералният консул на Турция в Пловдив.

Пазарджик


Председателят на Търговско-промишлената палата в Одрин – Реджеп Съпкънкурт представи възможностите за бизнес, които предлагат фирмите от Турция. Фирмите от Пазарджик от трите сектора, на които беше посветен форума, бяха представени от председателя на Сдружението на предприемачите Димитър Събев.

В голямата зала на хотел „Форум“ беше създадена и възможност за двустранни срещи между българските и турските фирми, в които участниците осъществиха личен контакт с потенциалните си партньори.Пазарджик

Специален поздрав към участниците отправи хор "Омана" към СУ "Г. Брегов" - Пазарджик с ръководител Мариана Пепелянкова
Катя Бузник


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 8308Време за изпълнение: 0.5383 сек., 0.4494 от тях за заявки.