pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Председателят на Административен съд – Пазарджик – с изнесен урок в КСУДС пред ученици за жертвите на престъпления
pamedia , четвъртък 25 април 2019 - 18:52:55 // коментари: 0


adm_sad190425a.jpg

Председателят на Административен съд – Пазарджик Мариана Шотева участва като лектор в изнесен урок на ученици от 8 клас на Профилирана математическа гимназия „Константин Величков“ – гр. Пазарджик, който се състоя в Комплекса за социални услуги за деца и семейства (КСУДС) в града. Лекцията е първата от поредица такива на тема  „Младежта и престъпността“. Мариана Шотева разясни на учениците как да се предпазват, за да не станат жертви на престъпления. Акцент бе поставен върху въпроса за непълнолетните лица и правосъдието – жертви и извършители на престъпления.
Административен съд

Гимназистите се запознаха отблизо с условията в т. нар. „синя стая“ -  специализирано помещение за изслушване на деца, участващи в правни процедури. Лекторът обясни на присъстващите защо това е щадяща процедура за деца, жертви или свидетели на насилие, която гарантира по възможно най-добрия начин интереса и защита правата на децата, заложени в Конвенцията за правата на детето, ратифицирана от българското законодателство.

Директорът на КСУДС  - Гергана Спасова запозна учениците с услугите, предоставяни от ръководената от нея институция и предостави на вниманието им информационни материали по този въпрос.Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 2428Време за изпълнение: 0.5573 сек., 0.4810 от тях за заявки.