pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Самодейни таланти от Средно училище "Димитър Гачев" Пазарджик с призови места от общински фестивал
pamedia , сряда 08 май 2019 - 16:43:12 // коментари: 0

Днес Сабина ме посрещна в класната стая с песента, с която вчера е спечелила заслужено първото място в детския фестил за пеене и танцуване. Носеше златния медал на гърдите си и днес в училище - да се порадват и съучениците от класа ѝ за големия успех. Когато крехкото момиченце запя:

"Не е важно дали
сме различни аз и ти...,
щом във твоето сърце
виждам всички цветове!" -
големият ѝ глас, като на школуван изпълнител, ме омагьоса с красотата си.

Вчера вечерта, на 7 май 2019 г. от 17.30 ч., Голямата зала на Младежкия дом се огласи от звънки гласове и български ритми от децата, участници в Десетия фестивал на училищното творчество "Пеем и танцуваме".
Пазарджик фестивал

В общинската надпревара самодейни танцови състави, групови и индивидуални изпълнители от Средно училище "Димитър Гачев" - Пазарджик с ръководители Спаска Стефанова, учител по музика, и Румяна Гемишева се представиха отлично и завоюваха букет от грамоти, купи и медали в различните раздели за попмузика, за автентичен фолклор, за съвременни танци, за български народни танци. Днес грамотите и купите, завоювани от децата, красяха учителската стая и внасяха радост и удовлетворение сред учителския колектив и ръководството на училището от заслуженото признание.

Организаторите на проявата - Община Пазарджик и Общински детски комплекс в града ни - провеждат тази прекрасна инициатива за изява на детския талант и творческия потенциал на учениците и за възобновяване на традицията за прегледи на училищната художествено-творческа дейност.
Пазарджик фестивал

Журито с председател Емилия Спасова - директор на Общинския детски комплекс - награди 10-годишната Светла Янкова с I-во място в раздел за автентичен фолклор за красивото изпълнение на песента "Катерино, моме", в съпровод на тарамбуки от две момчета - ученици в по-горните класове.

Г-жа Стефанова, художествен ръководите на талантливите ученици от ромски произход, сподели, че постиженията на децата са изключителни, т.к. това те не посещават градски школи, подготовката се случва в единствено и само в час.

Когато 8-годишната Сабина Ангелова запя, залата замря от красивия глас на мургавото момиче. С песента "Вълшебен ден" в раздел поп музика детето завоюва първо място. Посланието на текста на мелодичната детска песен:
"Не е важно къде
на земята си роден,
ако ти винаги гониш своите мечти."
и емоционалното въздействие на изпълнението на Сабина отправиха лъч светлина към всички. Пожелах си чрез светлината на тези вълшебни празници на изкуството на нашите талантливи деца да ни правят по-добри и усмихнати.

Зорница Баракова,
секретар читалище "Пробуда" - ПазарджикОбратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 9496Време за изпълнение: 0.5174 сек., 0.4421 от тях за заявки.