RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Ремонтът на пътя Велинград–Сърница ще бъде включен в инвестиционната програма на АПИ, обеща министърът на регионалното развитие
sarnitsa_g.jpg
Ремонтът на близо 47 км от третокласния път III-843 Велинград–Сърница, койтоп е и административна граница с област Смолян, ще бъде включен в инвестиционната програма на Агенция „Пътна инфраструктура“. Първоначално ще бъде изготвен технически проект, а при осигурено финансиране ще започне рехабилитация. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова в отговор на депутатски въпрос.

Министър Аврамова напомни, че през миналат година е извършен ремонт на участъци от пътя с обща дължина около 7 км между гр. Сърница и границата с област Смолян (от км 47+920 до км 53+893 и от км 54+982 до км 55+800) и към момента същите са в отлично състояние. Инвестицията  е за над 2,5 млн.лв. с ДДС.  Тя посочи, че опасните участъци по трасето се изкърпват регулярно по линия на текущото поддържане, като за миналата година ремонтите възлизат на около 72 000 лв. Направени са и 4 броя габиони за укрепване на пътното тяло при км 23. С оглед обезопасяване на движението, до края на юни тази година се планира изкърпване на участъците, които са компрометирани по трасето.

„Отчитаме, че предприетите действия по линия на текущото поддържане са недостатъчни за осигуряване на дългосрочна и безопасна експлоатация на пътя, както и натовареността му във връзка с туристическия поток към язовир „Доспат“. Необходимо е да се изработи технически проект, за цялостен ремонт на пътната отсечка, в който да бъдат заложени дейности по възстановяване на пътното тяло, както и за изграждане на подпорни стени в отсечка с обща дължина около 1,2 км, след Велинград (от км 4+000 до км 14+100), засегната от наводнения през 2005 г.“, каза още Аврамова.
Информацията е от Пресцентъра на МРРБ
.


Тази страница е видяна: 2807

 Публикувано от: pamedia на петък 10 май 2019 - 13:57:16

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
От понеделник започва ремонтът на пътя Велинград - Драгиново
Одобрена е Инвестиционната програма по Интегрирания план на Пазарджик, до края на юли внасят проекти за 17 664 842,01 лв.
34-годишен мъж е отказал да бъде включен в листата на чакащите за бъбречна трансплантация
400 хиляди лева за частичен ремонт на пътя Велинград-Сърница
Софиянец загина с мотоциклета си в дере край пътя Велинград-Сърница
Областният предупреди Община Велинград да чисти през зимата пътя до Сърница
Денят на Велинград ще бъде отбелязан с богата празнична програма
Ремонтът на уличната мрежа в квартал „Крушата“ в Сърница започва идната седмица
Транспортният министър обеща гарата в Пазарджик да бъде ремонтирана
Свлачище затвори пътя Пазарджик-Велинград, по-малко блокира едната лента на пътя Велинград-ЮндолаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.9713 сек., 0.8890 от тях за заявки.