pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
60 години ПГСА – град Пазарджик
pamedia , вторник 14 май 2019 - 09:57:44 // коментари: 0

pgsa190514a.jpg

   Началото на инициативите, посветени на  60-годишнината на гимназията, бе през март, когато се организира мащабен флашмоб, заснет с дрон. Обявени бяха три конкурса, които ангажираха вниманието на учениците – „Аз мога повече“, „70 години от създаването на НАТО“, „Футуристични сгради“. Много гимназисти бяха отличени. С творбите им се организира изложба, която с интерес разгледаха настоящи и бивши учители, ученици.
pgsa190514b.jpg

   Днес в ПГСА се събраха много хора, свързали професионалния си път с училището. Присъстваха г-н Иван Батаклиев – първи директор на учебното заведение, г-жа Ненка Стоянова, която също е била директор на гимназията, заместник-директори, както и много други изтъкнати преподаватели.

   Инж. Петя Иванова – директор на ПГСА, поздрави всички с празника и благодари на колегите, включили се като организатори в различните прояви, съпътстващи юбилея. Постави акцент върху красивата артинсталация на Катерина Коцева и Ангел Колунчев от 8. а клас – новото талантливо попълнение в гимназията.
pgsa190514d.jpg

   В 10:30 часа бе открита паметна плоча, посветена на празника на училището, което съществува от далечната 1959 година. Инициатор и дарител е г-н Петьо Вълков –  дългогодишен учител и възпитател в ПГСА. В словото си пред ученици, гости и колеги той сподели, че е бил провокиран от празника, но и от това, че в гимназията са работили и работят прекрасни хора, че са учили и се учат чудесни деца. Той пожела на колегите си да се трудят така, че един ден да получат благодарността на своите възпитаници. Г-н Вълков насърчи младите хора да творят, да се обучават и да се гордеят един ден, че са оставили нещо след себе си. Прозвучаха думи за делото на майстор Кольо Фичето, част от които е вградена в паметната плоча. Тя бе открита със съдействието на Албен Таратаев и Станимир Чолаков – големите победители в националния кръг на състезанието „Най-добър млад строител“. Учениците ще ни представят по време на международния му етап, който е на 4 юни в Австрия.

    Инж. Иванова насочи вниманието на гостите и колектива към музея, организиран от г-жа Яна Плачкова – учител по български език и литература в ПГСА. В един от училищните кабинети бяха раположени много експонати – дневници, материали, униформи, книги, извинителни бележки, плочи, снимки... Връщането във времето достави удоволствие на присъстващите.

   Празничният педагогически съвет бе предвиден за същия ден. Думата бе дадена на първия директор на ПГСА – г-н Иван Батаклиев. Последваха го г-жа Ненка Стоянова, г-н Кънчо Василев, г-жа Любка Бикова, г-жа Мая Дудова, инж. Иванка Бандева, г-н Атанас Атанасов.

   По предложение на инж. Бандева с едноминутно мълчание всички почетоха паметта на колегите, които вече не са сред нас...

   След милите спомени и топлите думи към присъстващите се обърна инж. Петя Иванова. Тя информира, че се подготвя алманах, посветен на юбилея.

   В края на затрогващата среща бивши и настоящи учители си направиха обща фотография.

   Празничните прояви продължават. На 14 май в парк остров „Свобода“ ще се състои тиймбилдинг от 11:00 часа.
pgsa190514c.jpg
pgsa190514e.jpg
pgsa190514f.jpg


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 2986Време за изпълнение: 0.5903 сек., 0.5117 от тях за заявки.