pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Пазарджишки бизнесмени осигуриха незабравимо преживяване на ученици от 6 европейски страни
pamedia , вторник 14 май 2019 - 14:10:19 // коментари: 0


Пловдив

През изминалата седмица улиците на гр. Пазарджик се оживиха от голяма група ученици говорещи на различни езици. Причината за това беше международна среща по проект  на име „Нашият зелен европейски град“ по програма Еразъм+.  Гости на Математическа гимназия бяха тийнейджъри от 5 европейски страни – Естония, Франция, Италия, Испания и Португалия. Тяхната цел в продължение на 2 години е да изработят проект на мечтания европейски град, който ще бъде изграден природосъобразно, ще следва принципите на устойчива архитектура, ще използва възобновяеми природни източници на енергия, екологичен транспорт и пр.


Възпитаниците на Математическа гимназия бяха изключително любезни домакини и организираха  много разнообразни дейности – лекции, игри, решаване на казуси, изложби, екскурзии. За възможността да запознаят своите гости с богатото   културно-историческо наследство на Пазарджишки регион, голямо съдействие оказа Регионалният исторически музей, който гостоприемно отвори вратите на Етнографската експозиция и къщата-музей „К. Величков”. Голям интерес предизвика и организираното посещение на биооранжерии „Гимел” и разсадник Нановски, което беше осъществено със съдействието на Община Пазарджик.  Най-трайни и незабравими спомени сред всички остави празничната вечеря, която учениците от ПМГ организираха за своите партньори по проекта. Шест националности се хванаха за ръце на кръшно хоро, пяха на български език, наслаждаваха се на песните на шест различни езика.

    За да стане тази празнична вечер възможна, българските ученици се обърнаха с молба към местни бизнесмени, които любезно спонсорираха тази вечеря. Благодарение щедростта на фирмите СД ДИМИТРОВ И СИЕ, РАЗСАДНИК НАНОВСКИ, РАИС ООД, МЕБЕЛНА ФАБРИКА КОЛОРАДО, МЕТАЛИКА ООД, АВАЛ ООД, АРГУС ООД тази вечер ще остане завинаги в сърцата на участниците в проекта, които сърдечно благодариха на своите щедри дарители с бурни аплодисменти. Думата „Благодаря!“ прозвуча на шест различни езика.

https://youtu.be/bS1bYwmzBaA

    По време на последния ден от престоя си в Математическа гимназия, когато трябваше да споделят своите впечатления от работната среща, всички бяха единодушни: топло посрещане, гостоприемни хора, много забавления, нови приятели и незабравими мигове,  които ще отнесат в своите домове.

Пазарджик
Пазарджик
Пазарджик

Мирослава Такева-Ненчева и д-р Ана Рабаджийска
Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 3438Време за изпълнение: 0.7408 сек., 0.6664 от тях за заявки.