pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
С мащабен тиймбилдинг, артинсталации и благотворителна акция ПГСА отбеляза своята 60-годишнина
pamedia , вторник 14 май 2019 - 13:29:23 // коментари: 0

   Днес в парк остров „Свобода“ се състоя тържеството, посветено на 60-годишнината от създаването на Професионална гимназия по строителство и архитектура – град Пазарджик. То премина под мотото: „Знание, единство, добротворство!“.
   Поздравителни адреси бяха получени от г-н Красимир Вълчев – министър на образованието и науката, г-н Стефан Мирев – областен управител на Пазарджик, както и от г-н Тодор Попов – кмет на община Пазарджик.
ПГСА
Много бяха приветствията, отправени  към хората, свързани с училището. Това е свидетелство за неговата значимост, оценка на заслугите на директори (г-н Иван Батаклиев, г-жа Ненка Стоянова инж. Мария Димитрова, г-жа Катерина Гешева,  инж. Петя Иванова), учители и възпитатели, които през тези 60 години са обучавали учениците с последователност и желание. Възпитаници на ПГСА днес се трудят успешно в строителни фирми в региона, страната и чужбина.
                                               
   Инж. Петя Иванова приветства присъстващите на една импровизирана строителна площадка. Анонсира предстоящите дейности, благодари на представителите на КСБ, КАБ и КИИП за съвместната работа – обучение на строителни специалисти в областта. Не бяха забравени и спонсорите, които оказаха подкрепа. Думата бе дадена на официалните лица, уважили събитието: арх. Кръстьо Танков – главен архитект на Община Пазарджик, инж. Любомир Келчев – председател на ОП на КСБ, инж. Евтим Янев – общински съветник, инж. Тодор Калоянов – председател на РК на КИИП, г-жа Александра Полищук – главен специалист в РУО – Пазарджик, инж. Прасков – председател на журито на училищния тиймбилдинг. Сред гостите бяха арх. Теодора Кръстева от Община Пазарджик, бивши колеги, родители, както и учители и ученици от ОУ „Христо Смирненски“ и ОУ „Стефан Захариев“.
   От дистанцията на времето можем да кажем, че ПГСА е желано училище от амбициозните и трудолюбивите. То не само подготвя най-много кадри за строителните фирми, бъдещи инженери и архитекти, но е и институция с доказан авторитет у нас и в чужбина. Десетки са преподавателите, които със сърцатия си професионализъм и отговорност полагаха усилия за утвърждаването на гимназията в областта.
   През годините в училището се въведоха разнообразни специалности и професии, работи се по международни проекти и наши ученици реализираха добри практики в Германия, Испания и Португалия.
В училището се провеждат професионални състезания и творчески конкурси.
   Тържеството провокира учениците от гимназията, които обичат рисуването. Под ръководството на г-н Марин Кузев –  изтъкнат творец от Пазарджик и учител, и на инж. Цветка Василева – учител по професионална подготовка, гимназистите създадоха впечатляващи творби, на които присъстващите се насладиха.
   Ученици изградиха артистично абревиатурата на училището. Ръководител бе г-н Илия Бързаков – учител в гимназията.
   В парк остров „Свобода“ се състоя и мащабен тиймбилдинг – между учениците от ПГСА и специалистите: г-н Заприн Въжев от „ВАЛДАНИ“ ЕООД, г-н Асен Мърков от „БРОКС 2003“ ООД, г-н Васил Ибишев от „Техно-консулт 2000“ ЕООД, г-н Борислав Бозвелиев от „П-строй“ ЕООД.   Отговорно жури от ветерани строители наблюдава дейността им.
   В края на тиймбилдинга, който обедини млади хора и утвърдени специалисти, инж. Петя Иванова съобщи, че създадените с любов и внимание перголи се даряват на обществеността. Всички жители и гости на Пазарджик ще могат да им се наслаждават.
   В края на тържеството водещите – Василена Соколова и Катерина Коцева от 8. а клас – отново поставиха акцент върху достойнствата на училището. За тези 60 години то се развива, модернизира, разширява специалностите, внедрява нови технологии на преподаване, инвестира в своите ученици и учители. Това изисква себераздаване и непрекъснато усъвършенстване. Защото част от  изискванията на днешния и утрешния ден са знанията, уменията, динамиката.
  Далечна е годината 1959. Днес – след 60 години, училището отново е в унисон с времето. Професионална гимназия по строителство и архитектура – Пазарджик, пулсира с ритъма на енергичните, идейни, амбициозни и можещи млади хора.
   Празникът завърши с кръшно хоро, в което се включиха учители, ученици и гости.
   Ръководството, колективът и учениците на ПГСА благодарят на всички, които са оказвали подкрепа през годините. Към юбилея на училището бяха съпричастни „ИСАВ -1“ ЕООД, „ВЕНИТ“ ЕООД, „ВАЛДАНИ“ ЕООД, „ЯНЕВ 55“ ЕООД, „МЕТАЛИКА“  ООД, КАМАРАТА НА ИНЖЕНЕРИТЕ, „БРОКС 2003“ ООД, „АКВАМОНТ“ ООД, „ЕЛИТСТРОЙ 98“ ЕООД, „ЕКО-ХИДРО- 90“ ООД, „КЗУ ЗЛМК“ ЕООД, „ПРОТЕРИНЖЕНЕРИНГ“ ООД, „ТЕХНОКОНСУЛТ 2000“ ЕООД, КНИЖАРНИЦА „АДИД“. На всички тях пожелават здраве, много успехи, вдъхновение!

ПГСА
Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 12605Време за изпълнение: 0.6106 сек., 0.5322 от тях за заявки.