RSS емисии

    


 
 Мобилна версия
banner19_2.jpg
Бойка Маринска

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
gerb_pa_media_350x75.jpg
Годишен концерт-спектакъл „Доброто във всеки от нас“ подготвят децата и учителите от ДГ „Калина Малина“ в Пазарджик
Концерт-спектакъл, посветен на Доброто ще представят на 29-ти май децата от трите подготвителни групи в ДГ „Калина Малина“ в Пазарджик. За място на провеждане е избрана голямата сцена на  ДКТ „Константин Величков“. 90 деца от четвъртите групи и техните  учители  се подготвят повече от месец за финалната изява, с която ще приключи учебната година за бъдещите първокласници.  Началният час на концерта е 17.30 ч.
„Изминалата учебна година беше успешна и изпълнена с много постижения на децата в различни концерти и изяви.“ – обобщи  в навечерието на 24-ти май Директорът на ДГ “Калина Малина“ г-жа  Венелина Бодурова.  Представители от вторите, третите и четвъртите групи се включиха в много конкурси и инициативи и получиха награди и грамоти за участие.     
Калина Малина
През м. Септември 2018 г. възпитаниците на група „Златна рибка“ участваха  в V-ти Национален фестивал на руската  поезия, песен и танц “Пусть всегда будет солнце“ в Казанлък и получиха специална награда на  Националния дворец на децата в гр. София.
През м. Декември 2018 г. децата от група ,,Смехорани“ взеха участие в Международен конкурс ,,Роди се дете, Син ни се даде“, организиран от онлайн списание „Щъркел“ и посветен на Рождество Христово.  Участваха 150 деца от 6 държави: България , Сърбия, Босна и Херцеговина, Украйна, Италия, Канада. От група ,,Смехорани“ с рисунки се включиха 8 деца, а две от тях - Стефани Даскалова и Преслава Анчева бяха отличени със специална награда. Награда ,,Щъркелово ято“ беше присъдена на ДГ,,Калина Малина“ в Пазарджик.
В конкурс за рисунка, фотография и плакат на тема: ,,Водата е за всички“, организиран през м. Март 2019 г. от  „Напоителни системи“ ЕАД, участваха деца от група ,,Смехорани“, група „Слънчице“, група „Мики Маус“ и група „Буратино“. Всички деца получиха грамоти. 
В Международния конкурс за чиста околна среда, организиран от DS Smith се включиха деца от трите четвърти групи: “Златна рибка“, „Смехорани“ и „Слънчице“. Първа награда за рисунката си „Моята еко къща“ получи Виктор Пилафов.
Децата от група „Златна рибка“ с художествен ръководител Благовеста Кулина получиха специална награда за участие в тридневния фестивал за музика, песен и танц „Театър-игра-живот“. Те бяха отличени в категория „Най-добро музикално оформление“. Фестивалът се проведе от 18 до 20 април в гр. Пловдив.
Отново през м.април тази година деца от групите „Смехорани“ и „Златна рибка“ се включиха със свои рисунки в Националния конкурс „Възкресение Христово“, организиран от Българската патриаршия – Св. Синод.

С две награди се върнаха децата от „Калина Малина“ след участието им в средата на този месец във фестивала на детско художествено творчество „Пролетна магия“, организиран от Община Пазарджик и Общински детски комплекс. Децата от група „Бисерче“ бяха класирани на I-во място, а децата от „Златна рибка“ – на III-то място в категория „Вокални групи“.
    В началото на м. май децата от група „Мики Маус“ и група „Смехорани“ изпратиха свои рисунки за участие в конкурса за детска рисунка на тема: „С очите си видях бедата“, организиран от Министерството на вътрешните работи, Министерството на образованието и науката и Националния дворец на децата.
Като финална изява на 1-ви юни децата от група „Златна рибка“ ще участват в XIX Международен етнофестивал в Хасково „Децата на балканите – с духовност в Европа“. Те   ще се представят с фолклорен танц и характерен танц.
„Чрез многобройните участия на децата в различни конкурси и изяви целим да стимулираме детското развитие, да  възпитаме уважение към постиженията и успеха, в резултат от усилия и талант, да подкрепим детското желание за изява и самоусъвършенстване“ – коментират от ДГ „Калина Малина“.

 Тази страница е видяна: 3617

 Публикувано от: pamedia на петък 24 май 2019 - 12:39:05

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Великденска изложба-базар „Зелено бъдеще за децата от ДГ „Калина Малина“ украси двора на детското заведение на Велики четвъртък
ОДЗ „Калина Малина“ ще има нова ограда за 60 хиляди лева
Коледен благотворителен базар в детска градина „Калина Малина“
ОДЗ „Калина Малина“ се сдоби с мини футболно игрище и алпийска стена
„Бяло училище“ за малки скиори организира детска градина „Калина Малина“
С базар в помощ на болно дете ще завърши седмицата по предприемачество в ОДЗ „Калина Малина“
Официалното откриване на втория корпус на ОДЗ "Калина Малина" е в петък
Американското посолство финансира ремонта в ОДЗ "Калина Малина"
Шарже д‘афер на САЩ Мартина Стронг открива реновираната детска градина "Калина Малина"
В днешната програма на "Арт идея..." - концерт "Децата на Брегов", спектакъл "Холстомер" от Л.Н.Толстой, образователни игри и деца рисуват в галериятаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.4461 сек., 0.3860 от тях за заявки.