pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Народния представител от ГЕРБ Десислава Тодорова присъства на старта на изграждането на компостираща инсталация за отпадъци в областния град
pamedia , четвъртък 06 юни 2019 - 16:29:00 // коментари: 0

Сепарираща

Сепариращата и компостираща инсталация  ще работи на площадката за Регионален център за рециклиране край Пазарджик. Проектът се финансира по Оперативна програма "Околна среда" и е на стойност близо 20 милиона лева. Съоръжението ще поема битовите отпадъци на общините Батак, Белово, Брацигово, Лесичово, Пещера, Пазарджик и Септември.
Сепарираща
Десислава Тодорова, която е еколог по образование, бе категорична, че няма нужда да се убеждават жителите на област Пазарджик от ползата от подобно съоръжение. „Нашето общество все повече върви към създаването на кръгова икономика, в която ресурсите и суровините  за производство и потребление ще се използват многократно като се щади околната среда и се постига добавена стойност и по този начин печелят всички“, коментира Тодорова. След изграждането на инсталацията ще се повиши качеството на околната среда в целия региони и ще се удължи живота на регионалното депо за твърди битови отпадъци, тъй като ще  се намали депонирането с до 20-25 на сто. На церемонията по първа копка присъства и министъра на Околната среда и водите Нено Димов.

Сепарираща


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 537Време за изпълнение: 0.3784 сек., 0.3247 от тях за заявки.