pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Масов побой в ромски квартал на Пещера е овладян с полицейски подкрепления от управленията в Пазарджик и Септември
pamedia , петък 07 юни 2019 - 11:59:43 // коментари: 0

 Пещера
Петима са задържани в РУ-Пещера за нарушаване на обществения ред и побой в пещерския квартал „Луковица”, съобщиха от Пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик.

Вчера следобед на улица в квартала възникнала разпра между група мъже. Напрежението бързо ескалирало, в резултат на което бил нанесен побой с използване на дървени дръжки на инструменти на 51-годишния А.В. от квартала. Мъжът е транспортиран от екип на „Спешна помощ” в МБАЛ-Пазарджик с фрактура в областта на крака и травми на главата, за радост без опасност за живота. Междувременно в полицейското управление в Пещера били получени сигнали за нанесени щети по две постройки в района, собственост на мъж и жена, живеещи в „Луковица”. Потрошени са стъклопакети на прозорци от двете къщи и прилежащи постройки към тях. От съседно жилище е установена и кражба на мобилен телефон.
 За изясняване на случилото се и залавяне на извършителите са предприети незабавни действия от страна на дежурните екипи от РУ-Пещера. Сформирана е група от служители на криминална и охранителна полиция, разследващи полицаи и експерт.  По разпореждане на директора на ОДМВР-Пазарджик на място пристигнали и автопатрули от районните управления в Пазарджик и Септември, които да подпомогнат колегите си. В резултат на предприетите действия за възстановяване на обществения ред и разследване на случилото се са задържани петима мъже на възраст между 19 и 49 години, всичките от Пещера. Полицаите установили, че стара вражда между две фамилии, живеещи в пещерския квартал, е причина на конфликтите, последвани от побой и вандалски прояви.
Случаят е под наблюдението на Районната прокуратура в родопския град. Продължава работата по документиране на извършените престъпления и установяване и на други лица взели участие в извършването им. Обстановката на територията на квартала е спокойна, на място има дежурен автопатрул.          
.Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 669Време за изпълнение: 0.3760 сек., 0.3018 от тях за заявки.