pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Съвместна специализирана операция на полицията и държавните институции в ромския квартал в Пещера
pamedia , събота 08 юни 2019 - 11:01:19 // коментари: 0

Полиция

Специализирана полицейска операция бе проведена на територията на пещерския квартал „Луковица”. Тя бе разпоредена от директора на ОДМВР-Пазарджик старши комисар Йордан Рогачев. В реализирането и взеха участие служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при областната дирекция, Районното управление в Пещера, пожарната, Областна дирекция „Инспекция по труда”.


 Извършени са проверки в частни домове, търговски обекти, обществени места.
В хранителен магазин стопанисван от 63-годишния жител на квартала  Т.Г. са открити 28 бойни патрона в калибър 9 мм. за пистолет. Намерена е и нерегистрирана пневматична пушка.

По време на проверка в друг търговски обект А.А.-24г. и 37-годишната М.К. пречели на органите на реда да изпълнят задълженията си по служба. Двамата правели всичко възможно да възпрепятстват достъпа на екипите до търговския обект. В друг магазин от същия квартал трудовите инспектори установили, че собственикът е извършил нарушение, като е допуснал в помещението да работи 14-годишно момиче, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Пазарджик.

Инспекторите от „Държавен противопожарен контрол” при РСПБЗН-Пещера са съставили четири акта на собственици на търговски обекти за липса на пожарогасители и средства за пожарогасене.

В края на полицейската акция са задържани 3 лица, образувани са две полицейски производства и една преписка, които ще бъдат докладвани на Районната прокуратура в Пещера. Проверките в квартала и района около него продължават.   Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 389Време за изпълнение: 0.3633 сек., 0.2901 от тях за заявки.