pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Музеят ще получи 29 000 лв. за археологически работи по Селищна могила "Юнаците", има одобрени още 3 проекта за финансиране
pamedia , вторник 11 юни 2019 - 14:25:27 // коментари: 0

Пазарджик
За настоящия сезон Регионален исторически музей - Пазарджик ще получи от Министерството на културата целева финансова падкрепа за теренни археологически проучвания и теренна консервация за Селищна могила "Юнаците" в размер на 29 000 лева. Това стана ясно на днешната редовна пресконференция на кмета Тодор Попов.

Освен това  музеят ще получи и исканите 10 791 лева за реализиране на проекта "Селищна могила Юнаците - 80 години от началото на археологическите проучвания".

 Другият проект, който ще бъде финансиран от бюджета на Министерството на културата  е "Консервация, реставрация и реконструкция на компрометирани дървени носещи елементи на къща музей "Константин Величков", ограда и обслужваща сграда". Той е на стойност 55 585 лева.

От национален фонд "Култура"  ще бъде финансирана реализацията на проекта "Голям празник Великден, по-голям - Гергьовден..." С отпуснатите 6 327 лева ще бъде направено изследване на празника Гергьовден в селата Бъта и Варвара.
 
Общият финансов ресурс, който Регионален исторически музей - Пазарджик ще получи за реализирането на тези проекти, е в размер  на 101 631 лева.  
              


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новинитеТази страница е видяна: 248Време за изпълнение: 0.3663 сек., 0.2920 от тях за заявки.