pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Областният управител Стефан Мирев ще се среща с ръководството на МРРБ за ремонта на пътя за Нова Махала и Фотиново
pamedia , вторник 11 юни 2019 - 17:36:03 // коментари: 0

ПазарджикСлед проведената среща в община Батак миналата седмица днес Областният управител Стефан Мирев разговаря отново с представители на протестиращите за ремонта на републиканската отсечка, с кметовете на селата Нова Махала и Фотиново Ерхан Саатчъ и Димитрийка Миховска, кметът на Батак Петър Паунов. На срещата в Областна администрация присъстваха народните представители Десислава Костадинова, Надя Клисурска и Сергей Кичиков, директорът на Областно пътно управление Пазарджик инж. Мая Шимбова.


Жителите на с. Нова Махала настояват да бъде извършен спешен ремонт на републикански път III – 379 от разклона за с. Нова Махала до местността „Вълча поляна“ с обща дължина  10 км. Пътят се ползва и от живеещите в съседното село Фотиново. В знак на протест недоволните жители блокираха вече два пъти шосето от Пещера за Батак.

„Сезирал съм АПИ за лошото състояние на пътната отсечка в края на миналата година. Около 7 млн. лв. са необходимите финансови средства за цялостен ремонт на пътя, който не е включен в ремонтната програма на Агенцията за тази година“, каза областния управител по време на срещата. Стефан Мирев и народните представители  приеха мотивите на протестиращите, че частично извършените наскоро ремонти и изкърпвания не решават въпроса, защото пътят е в изключително тежко състояние, без маркировка и мантинели. В същото време е подложен на ежедневна експлоатация  и от тежкотоварни камиони и техника, тъй като въпросният път обслужва четири горски стопанства в Родопската част на областта.

Всички участници в срещата приеха предложението на Областния управител, да се проведе среща с ръководството на МРРБ и председателят на управителния съвет на АПИ. В срещата ще участват народните представители от област Пазарджик, кметовете на Батак, Нова Махала и Фотиново.

Един от обсъжданите варианти, който ще бъде коментиран на срещата с ръководството на АПИ и МРРБ, е да се започне проектиране на пътната отсечка и тя да бъде планиран за ремонт, като част от цялостното обновяване на републиканския път Пещера – Батак.

Пазарджик


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 260Време за изпълнение: 0.3869 сек., 0.3107 от тях за заявки.