pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Дигитализацията в машиностроенето обсъдиха в РАИС експерти и членове на Браншовата камара по машиностроене
pamedia , сряда 12 юни 2019 - 23:38:38 // коментари: 0

Нишан Бъздигян

Дигиталните и облачни технологии, дигиталните близнаци, модерен софтуер за дистанционен мониторинг на производството – това бяха част от темите на среща, организирана от Браншовата камара по машиностроене в РАИС – Пазарджик. До каква степен дигитализацията е навлязла в машиностроенето в България и как помага на производствения процес, облачните технологии, интернет на нещата и роботизацията – за това говориха участниците в конференцията. Форумът беше открит от председателя на Камарата Илия Келешев и управителя на РАИС ООД Нишан Бъздигян.
Артин Бъздигян

За дигиталните близнаци и за възможността, която те дават за компютърна симулация на работата на дадена машина говори инж. Артин Бъздигян от РАИС. Новите  бизнес модели в ерата на интернет, които променят цели пазари, представи Петър Кацаров – мениджър в „Сименс“. Сигурността на работата в облак и технологичните новости при задвижванията демонстрира Макото Ямадате  – от „ФАНУК Европа“. На конференцията в РАИС по въпросите на дигитализацията участие взеха Масамото Фукуда - вицегенерален мениджър на серволабораторията на Фанук и главният инженер за развитие на серволабораторията на FANUC Сенджун Ли. Дигитализацията на организационно развитие и информационната система VECTOR, внедрена в ХЕС АД – Ямбол,  представи Анна Видева – управител на „Алвекта“. 
Голям интерес предизвика демонстрацията на най-новото портативно метрологично оборудване на Creaform, представено от Мартин Генов – експерт техническа поддръжка ДиТра ООД. Пред участниците в конференцията той сканира изображение на детайл с най-новия портативен 3D скенер за точни измервания.
РАИС

Участниците в работната среща по дигитализацията в машиностроенето имаха възможност да видят как са реализирани презентираните иновации в производствената база на РАИС. Те разгледаха новата производствена база на предприятието. 


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 7220Време за изпълнение: 0.5034 сек., 0.4263 от тях за заявки.