pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Съдебни казуси от житейски ситуации обсъждаха ученици в Административен съд - Пазарджик
pamedia , сряда 19 юни 2019 - 10:57:15 // коментари: 0

Административен съд

В Административния съд в Пазарджик се проведе поредна лекция с ученици от профилирана гимназия „Иван Сергеевич Аксаков“ гр. Пазарджик – партньор на съда в образователната програма „Съдебна власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“.

Председателят на съда - Мариана Шотева, която бе лектор, даде отговор на въпросите „Що е административно правосъдие?“, „Административното нарушение – престъпление ли е?“, „Какви са последиците от административните нарушения и какви са административните наказания?“. Десетокласниците разсъждаваха върху казусите „Какво следва ако пътен полицай ми състави акт за нарушение на Закона за движение по пътищата, но считам, че не съм извършил нарушение?“ и „Какви са последиците от неспазване на вечерния час?“. Съдия Шотева даде ценни съвети на децата как да подходят в често срещани житейски ситуации.
Под ръководство на своите ментори – съдия Шотева и прокурор Димитрова, гимназистите направиха и генерална репетиция на симулативния съдебен процес, който ще разиграят на заключителната среща от Образователната програма на 20.06.2019 г. от 11,30 часа в Административен съд – Пазарджик.
СНИМКА: АРХИВ ПА медия  от май 2019 г. 


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 1428Време за изпълнение: 0.4219 сек., 0.3490 от тях за заявки.