RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Кметът Тодор Попов: Община Пазарджик подпомага 34 спортни клуба, които развиват 24 вида спорт
ОБС

Около разходите, направени за спортните клубове, бяха най-разпалени дебатите по време на актуализацията на бюджета на община Пазарджик. Казаното от кмета Тодор Попов, че спортът е негов и приоритет на Община Пазарджик и клубовете ще получат финансиране колкото е необходимо, за да постигнат поставените пред тях цели, предизвика аплодисменти в Пленарна зала. Казаното беше в отговор на въпрос на общинския съветник Евтим Янев дали, след като до момента са използвани всичките планирани за годината 1,5 милиона лева за субсидии за спортните клубове, до края на годината ще бъдат похарчени още средства – над планираните. Евтим Янев сподели съмненията си относно очакваното увеличение в приходната част от постъпления от данъци и такси.


„Община Пазарджик подпомага и субсидира 34 спортни клуба, които развиват 24 вида спорт“, посочи Тодор Попов. Той уточни, че клубовете отделно получават финансови средства от Българския спортен тотализатор, както и от съответните федерации. Кметът посочи също, че децата в „Хебър“ от 50 са станали вече 450, а това увеличава разходите за дейността. „Разходите за спорта са свързани с децата на Пазарджик“, подчерта Тодор Попов, а увеличението на средствата за спорт е свързано с дългосрочните политики за участие в А група, както и с обябяването на Пазарджик за европейски град на спорта през 2020г.

„Когато една общност направи своя избор, тя избира човека, който да провежда съответните политики. На 4 години ние се явяваме пред обществото и презентираме своите политики“, посочи Тодор Попов. Той беше критикуван от Евтим Янев за това, че изразходва средствата непрозрачно. В отговор на това кметът заяви, че за всичко са провеждани съответните процедури, както и предхождащите ги обществени обсъждания, на които, за съжаление, присъстват много малко граждани. „Какво повече за прозрачност да направим?! Не можем да накараме хората насила да дойдат на публичните обсъждания“, заяви Тодор Попов. Критика към него отправи и общинският съветник Атанас Шопов за това, че са харчени пари за фонтана на кръговото на Марица, за клетката на лъва и др. в отговор на което кметът заяви, че тези неща са част от градската среда и счита, че са важни.

Общинският съветник Благо Солов акцентира на задълженията на общината към бизнеса и получи отговор от кмета, че неразплатените задължения към бизнеса възлизат на 6 милиона лева и че няма суми по договори, които са актувани, но не са фактурирани. Благо Солов заяви, че ще гласува против бюджета заради обърканата логика Общинският съвет да гласува вече направени разходи. „Не омаловажавам някои от нещата, които са направени, не омаловажавам направеното в градската среда или за спортна, но бюджетът трябва да предполага сигурност, планиране и изпълнение в рамките, в които е приет и Общинският съвет трябва да казва за какво и колко да бъде изхарчено“, посочи Благо Солов. 

Актуализацията на бюджета за 2019 г и отчетът за касовото изпълнение на бюджета и средствата от ЕС за 2018 г. бяха приети с гласовете на 22 от общинските съветници.Тази страница е видяна: 2215

 Публикувано от: pamedia на сряда 31 юли 2019 - 16:43:14

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
23-ма спортисти в 11 вида спорт бяха отличени от кмета на Община Пещера за спортни постижения през 2018 г.
Председателят на СБП Боян Ангелов:Искам да благодаря на кмета Тодор Попов, на Община Пазарджик, че толкова години подпомага българската литература и култура
Кметът Тодор Попов се срещна със зрелостниците, на които е попечител
Кметът на Пазарджик Тодор Попов: Община Пазарджик ще реализира предложенията от „Кутията за идеи“
Актуализация на бюджета на община Пазарджик в края на годината с близо 11 млн. лева иска кметът Тодор Попов
Тодор Попов: Да гледаме в една посока за важните и отговорни неща, които предстоят на Пазарджик
Тодор Попов: Искахме шампиони - имаме ги! Искаме масов спорт - създаваме условия.
Кметът Тодор Попов, съветници и кметове на кметства в Пазарджик положиха клетва
Кметът Тодор Попов: Със спортните клубове трябва да градим доброто име на Пазарджик
Кметът на Пазарджик Тодор Попов обяви, че от 1 март общината ще поеме обслужването на „Синята зона“

ПГМЕТ


Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5701 сек., 0.4888 от тях за заявки.