pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Д-р Пейчинов: С новия холмиум лазер „Хигия“ е на нивото на водещи университетски центрове в България
pamedia , вторник 06 август 2019 - 15:55:41 // коментари: 0

higia_laser19v.jpg

МБАЛ „Хигия“ АД  закупи ново оборудване - последно поколение литотриптер - холмиум лазер,  съобщиха от медицинския комплекс в Пазарджик. Високоспециализираната апаратура се използва за разбиване на камъни, като видът на камъка са без значение, както е без значение и самото местоположение на конкремента – пикочен мехур, уретер, бъбрек. Този вид лазер може да бъде използван и за успешно лечение при някои от туморите на пикочо-половата система, кондиломи и тъканна аблация.


„Холмиум лазер се използва изключително успешно при бъбречно-каменната болест, за фрагментиране на конкременти, както ендоскопски, така и чрез литолапаксия“, коментира д-р Георги Пейчинов, началник на Урологично отделение. Лечението с холмиум лазер гарантира висока ефективност, съкратен болничен престой и бързо възстановяване на пациента. Предимството на лазера пред останалите неспециализирани лазери за разбиване на камъни е, че проникването и работата в уретера са много по-прецизни. Процедурата е с краткотрайна продължителност и без странични ефекти, тъй като лазерната енергия се подава точно върху камъка, без риск от увреждане на околните тъкани.

„Лечението с холмиум лазер се налага като златен стандарт във всички водещи световни и европейски урологични центрове. Радваме се, че разполагаме с този лазер и се нареждаме до едно от челните места като университетските болници“, коментира още д-р Георги Пейчинов.


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 5195Време за изпълнение: 0.5005 сек., 0.4249 от тях за заявки.