RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
От РИОСВ-Пазарджик отчитат за юли изпълнение на предписанията
Пазарджик
През юли експертите от Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пазарджик (РИОСВ – Пазарджик) провериха над 40 обекта за контрол на управлението на битовите, строителните и производствените отпадъци и сигнали за нерегламентирани сметища, съобщават от екоинспекцията. 
            Проверките констатираха, че по предписания на РИОСВ през юли са почистени нерегламентирано изхвърлени битови и строителни отпадъци в горски терени край село Света Петка, община Велинград. Премахнати са нерегламентирано съхранявани отпадъци от излязло от употреба електрическо и електронно оборудване от частен имот в Пазарджик.
Собственикът на млекопреработвателно предприятие в село Равногор, община Брацигово, по препоръка на РИОСВ отстрани пропуски при неправилно управление на отпадъците на производствената площадка. Лечебно заведение в град Панагюрище постави съдове за разделно събиране на отпадъците, генерирани от дейността му.
По сигнал за нерегламентирано сметище в ромската махала на село Ковачево, е извършена съвместна проверка с представители на Община Септември, която е констатирала, че на 6 юли замърсеният общински терен е бил почистен. В деня на проверката са установени нови замърсявания. Дадените предписания за почистване на замърсения с битови отпадъци терен, пред гробищния парк на селото, са изпълнени.
При проверка по сигнал за замърсявания с отпадъци в частен имот в землището на село Варвара, община Септември, експертите констатираха, че се съхраняват и складират балирани отпадъци от хартия без необходимото разрешение по Закона за управление на отпадъците. На дружеството наемател на имота е издадено предписание да го почисти от балираните отпадъци и те да се съхраняват на площадка, за която има издадено разрешение за тази дейност. Предстои съставяне на акт за административно нарушение на дружеството наемател.
След упражнен контрол за управление на битови и строителни отпадъци са констатирани административни нарушения на Закона за управление на отпадъците от кмета на община Стрелча. Съставени са два акта и е наложена принудителна административна мярка, включително с преустановяване на достъпа до територията на депото, чрез запечатване и пломбиране. Целта на мярката е прекратяване на нерегламентирано изхвърляне на отпадъци на общинското депо. Постигнат е очакваният ефект и няма нови нарушения.


Тази страница е видяна: 989

 Публикувано от: pamedia на вторник 06 август 2019 - 16:37:05

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
РИОСВ отчете изпълнението на предписанията за чистене на речните корита по общини
В 11 училища от областта не са изпълнени предписанията на РЗИ Пазарджик
В 21 учебни заведения са изпълнени предписанията на РЗИ за ремонти на материалната база
В Пазарджик жилищата поскъпват, в други 20 области отчитат спад на цената
Все повече употребяващи наркотици, включително и шофьори, отчитат от ОДМВР-Пазарджик
По-малко престъпления през 2014-та отчитат в Областната дирекция на МВР- Пазарджик
Копия на ренесансови инструменти ще звучат в Пазарджик в изпълнение на „The Early Byrds” от Холандия
Ръст от 2.0% на туристическите услуги в област Пазарджик за една година отчитат от Статистиката
Средната месечна работна заплата в Пазарджик достигна 843 лв през септември, отчитат от НСИ
Съдът постанови незабавно изпълнение на задължение на Община Пазарджик към фирма за извършени ремонтиТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.4702 сек., 0.4122 от тях за заявки.