RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
От РИОСВ-Пазарджик отчитат за юли изпълнение на предписанията
Пазарджик
През юли експертите от Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пазарджик (РИОСВ – Пазарджик) провериха над 40 обекта за контрол на управлението на битовите, строителните и производствените отпадъци и сигнали за нерегламентирани сметища, съобщават от екоинспекцията. 
            Проверките констатираха, че по предписания на РИОСВ през юли са почистени нерегламентирано изхвърлени битови и строителни отпадъци в горски терени край село Света Петка, община Велинград. Премахнати са нерегламентирано съхранявани отпадъци от излязло от употреба електрическо и електронно оборудване от частен имот в Пазарджик.
Собственикът на млекопреработвателно предприятие в село Равногор, община Брацигово, по препоръка на РИОСВ отстрани пропуски при неправилно управление на отпадъците на производствената площадка. Лечебно заведение в град Панагюрище постави съдове за разделно събиране на отпадъците, генерирани от дейността му.
По сигнал за нерегламентирано сметище в ромската махала на село Ковачево, е извършена съвместна проверка с представители на Община Септември, която е констатирала, че на 6 юли замърсеният общински терен е бил почистен. В деня на проверката са установени нови замърсявания. Дадените предписания за почистване на замърсения с битови отпадъци терен, пред гробищния парк на селото, са изпълнени.
При проверка по сигнал за замърсявания с отпадъци в частен имот в землището на село Варвара, община Септември, експертите констатираха, че се съхраняват и складират балирани отпадъци от хартия без необходимото разрешение по Закона за управление на отпадъците. На дружеството наемател на имота е издадено предписание да го почисти от балираните отпадъци и те да се съхраняват на площадка, за която има издадено разрешение за тази дейност. Предстои съставяне на акт за административно нарушение на дружеството наемател.
След упражнен контрол за управление на битови и строителни отпадъци са констатирани административни нарушения на Закона за управление на отпадъците от кмета на община Стрелча. Съставени са два акта и е наложена принудителна административна мярка, включително с преустановяване на достъпа до територията на депото, чрез запечатване и пломбиране. Целта на мярката е прекратяване на нерегламентирано изхвърляне на отпадъци на общинското депо. Постигнат е очакваният ефект и няма нови нарушения.


Тази страница е видяна: 1180

 Публикувано от: pamedia на вторник 06 август 2019 - 16:37:05

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
РИОСВ отчете изпълнението на предписанията за чистене на речните корита по общини
В 11 училища от областта не са изпълнени предписанията на РЗИ Пазарджик
В 21 учебни заведения са изпълнени предписанията на РЗИ за ремонти на материалната база
Като цяло - спокойна обстановка на територията на област Пазарджик, отчитат от ОДМВР-Пазарджик
Положителни тенденции в храненето на децата в детските градини от област Пазарджик отчитат инспекторите на РЗИ-Пазарджик
Копия на ренесансови инструменти ще звучат в Пазарджик в изпълнение на „The Early Byrds” от Холандия
Съдът постанови незабавно изпълнение на задължение на Община Пазарджик към фирма за извършени ремонти
23 училища не са изпълнили предписанията на РЗИ за началото на учебната година, само в 1 продължават ремонтите
В Пазарджик жилищата поскъпват, в други 20 области отчитат спад на цената
Все повече употребяващи наркотици, включително и шофьори, отчитат от ОДМВР-ПазарджикТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.6683 сек., 0.5863 от тях за заявки.