pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Ученици в IX и X клас с отличен английски език могат да кандидатстват в програмата за ученически обмен „YES“
pamedia , понеделник 02 септември 2019 - 14:56:41 // коментари: 0

yes_logo-
Стартира кандидатстването за програма за ученически обмен „YES“, обявиха представителите на програмата за България.
Обменната програма за ученици Кенеди-Лугар (YES) е основана от Американския конгрес през октомври 2002 и се финансира от Държавния департамент през Бюрото за образователни и културни въпроси (ECA). Програмата предоставя на конкурентно подбрани ученици стипендия, за да прекарат една академична година в САЩ в приемно семейство, и да посещават гимназия, като целта е да се подпомогне разбирателството между хората в САЩ и хората от други страни по света. До момента през програмата са преминали 81 ученика.

Кандидатстването за програмата е напълно безплатно, като желаещите следва да попълнят електронна апликационна форма в срок от 1 септември до 31 октомври, 2019. Формулярът е достъпен на следния адрес: https://ais.americancouncils.org/yesДвадесет български гимназисти ще имат възможност да получат стипендия по програма YES (Kennedy-Lugar Youth Exchange and Study) и да прекарат учебната 2020/2021 година в САЩ. По време на престоя си учениците ще посещават американско училище, ще живеят в приемно семейство, ще имат възможност да се потопят в американската култура и същевременно да се превърнат в посланици на българската.

Предоставената по програмата стипендия покрива всички разходи, свързани с транспорта, обучението и престоя на учениците. Програмата е насочена и към ученици с увреждания като им осигурява специална подкрепа. За участниците с увреждания са предвидени адаптирани тестове, както и допълнителни семинари свързани със специфичните им нужди в рамките на програмата.

Специална комисия ще разгледа получените кандидатури и ще селектира полуфиналистите през ноември 2019. Те ще преминат през допълнително интервю и тест за владеене на английски език, ще трябва да напишат есе и да попълнят по-дълга форма за кандидатстване във Варна, Пловдив или София през месец декември. Окончателните финалисти ще са ясни през май 2020. За участие в програмата могат да кандидатстват ученици, които:
- са записани в 9-ти или 10-ти клас в училище през есента на 2019;
- имат много добър или отличен успех;
- да са родени между 01 януари 2003 и 15 юли 2005;
Повече за условията на кандидатстване може да откриете на: http://ac-see.org/new/yesbulgaria/Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 3619Време за изпълнение: 0.6417 сек., 0.5591 от тях за заявки.