pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
„Училище за родители“ ще се превърне в постоянна инициатива
pamedia , вторник 10 септември 2019 - 13:31:39 // коментари: 0

Живка Спасова

За реализирането на инициативата на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни „Училище за родители“ кметът на Пазарджик днес награди директора на детска градина „Валентина Терешкова“ г-жа Живка Спасова. Тя е спечелила специална награда в Шестия международен конкурс „Извънкласните и извънучилищните дейности – за устойчиво качествено обучение, възпитание и развитие на децата и учениците – 2019“.

Процесът на приобщаване на родителите към процеса на обучение, възпитание и образование е от съществено значение и затова високо ценя работата на местната комисия и на секретаря ѝ Бисерка Трайкова“, посочи кметът Тодор Попов. Той връчи като подарък за учителски колектив на детската градина цифров фотоапарат, а директорката Живка Спасова получи грамота за успехите в инициативата „Училище за родители“. Живка Спасова благодари на общината и на комисията за оказаната подкрепа при реализация на дейностите и предложи "Училище за родители" да се превърне в постоянна инициатива.

„Училище за родители“ се реализира в няколко пазарджишки училища. Залага се на обучения на родителите, тъй като при работа само с децата, ефектът е временен и непостоянен, а родителят може да осигури по-дългосрочна промяна в поведението. Беседите по програмата на „Училище за родители” включват редица интересни теми, като "Детските рисунки – какво ни казват децата чрез тях?", "Децата имат нужда от общуване - кога и как - идеите на д-р Томас Гордън „Трениране на успешни родители”, "Агресията - техники за справяне с нея. Толерантност. Различните деца", "Опасностите в интернет, до какво води прекомерното гледане на телевизия, ползите от компютърните игри", "Преход от детската възраст към 1 клас", "Полово възпитание" и др.Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 221Време за изпълнение: 0.3792 сек., 0.3152 от тях за заявки.